Borítókép: Apák és fiúk
Noran Libro Kiadó 2012
Tulajdonságok
  • 125 x 185 mm
  • 224 oldal
  • ISBN 978-963-999-688-5

Apák és fiúk

Magyar írók novellái

Eredeti ár: 1 800 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 450 Ft

„Öreg barátod, én, aki apád is vagyok, nem avatkozok bele abba, hogyan akarsz boldogulni? Légy az, amihez kedved van. Egytől azonban óvlak. Valahogyan eszedbe ne jusson, hogy az apád mesterségét folytasd. Azt hiszed, ráérünk még erről beszélni, hiszen csak hatéves vagy? Nem, nem, ezt most kell megmondanom, mielőtt megtanulsz írni és olvasni. Mert az iskolában már a második vagy harmadik órán megmérgeznek az első rettenetes hazugsággal.” (Heltai Jenő)

„Mint gyermek meg-megkíséreltem – ügyetlenül és félszegül –, hogy a közelébe férkőzzem. Minden alkalommal kitért előle, elzárkózott. Nem bírta a vallomásokat, az ellágyulásokat, az érzelmi megnyilatkozásokat. Engem kissé le is nézett miattuk, s afféle ripacsnak tarthatott. Érett ésszel is csak távolról szerethettem, gondoskodása közegén keresztül. Boldog voltam, ha rám tekintett, és kért tőlem valamit. Gyakran elbeszélgettünk.” (Kosztolányi Dezső)

A kötet szerzői többek között Ady Endre, Csáth Géza, Bródy Sándor, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Szép Ernő.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok