Borítókép: Filozófia
Ventus Libro Kiadó 2013
Tulajdonságok
  • 170 x 200 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-992-647-9

Ben Dupré Filozófia

50 fogalom amit ismerni kell

Eredeti ár: 3 400 Ft
Korábbi ár: 1 700 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 040 Ft

Feküdtél már álmatlanul éjjel, lázasan forgolódva és azon gondolkodva, miként lehetünk bizonyosak a rajtunk kívül álló világ valóságának létezésében? Lehet, hogy test nélküli agyak vagyunk csupán, amelyek tartályokban úszkálnak, kiszolgáltatva egy hóbortos tudós kénye-kedvének? Ha igen, akkor nem vagy egyedül ezzel.
Ilyen és más nyugtalanító kérdések – a mások tudata problematikájától a
Thészeusz hajójáig, Ockham borotvájától a borbély-paradoxonig – képezték a filozófusok töprengésének tárgyát Platóntól Putnamig.
Ben Dupré ötven gördülékeny és élvezetes esszében fejtegeti a tudományfilozófia, a tudat, a személyiség, az etika, a hit, az igazságosság, a nyelv és a jelentés alapvető kérdéseit, amelyek az ókori görögök óta egészen napjainkig a gondolkodók figyelmének középpontjában állnak.
A Filozófia – 50 fogalom, amit ismerni kell megvilágosító és szórakoztató mű, kezdők számára nagyszerű bevezetés a nyugati filozófia történetébe egy olyan írótól, akinek különleges tehetsége van a gyakran összetett és nagy kihívást jelentő fogalmak közérthető magyarázatához és megismertetéséhez.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok