Borítókép: Gundel Szakácskönyv
Kossuth Kiadó 2013
Tulajdonságok
  • 150 x 225 mm
  • 192 oldal
  • színes fotókkal
  • ISBN 978-963-097-646-6

Gundel Szakácskönyv

Eredeti ár: 3 490 Ft
- Húsvéti gasztronómiai kalandok -
Akciós ár: 1 745 Ft

Klasszikus receptek és az új korszak fogásai

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal, kortársai olyan, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier.

Gundel Károly első szakácskönyve 1937-ben - először csak német nyelven - látta meg a napvilágot Kis Magyar szakácskönyv címmel, elindítva egy új korszakot a magyar gasztronómiában. Ennek a műnek az átdolgozott verziója a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg, és 2,5 millió példányban szolgálta a magyar konyha főzni vágyó szerelmeseit.

A legutolsó Gundel szakácskönyv (Új Magyar Szakácskönyv) is már több mint 10 éve készült, így Merczi Gábor, a Gundel executive séfje csokorba rendezte a legikonikusabb, az étteremben ma is felszolgált fogások eredeti receptjeit és a napjainkat jellemző fogásokat. Az eddigi kiadványok is sok generációt szolgáltak, és a háziasszonyok megbecsült társai voltak a konyhában, az új szakácskönyvvel célunk, hogy hűen bemutassuk, hogyan őrizzük Gundel Károly örökségét születésének 130. évfordulóján, 2013-ban.

 

A Kossuth Kiadó gondozásában, a BBC GoodFood magazin szoros együttműködésével és ajánlásával készült új könyv 70 receptet tartalmaz, melyek törzsét az eredeti, 1937-es szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az előszót az étteremhez sok szálon kötődő Habsburg György írta, a könyv oldalain bemutatásra kerül a Gundel története, és elismerései, az étteremben megfordult híres vendégek sora, az executive chef és a vezető sommelier portréja.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok