Borítókép: Vészhelyzet
Noran Libro Kiadó 2014
Tulajdonságok
  • 135 x 195 mm
  • 288 oldal
  • ISBN 978-615-527-466-4

Mészáros Tamás Vészhelyzet

4 év a centrális erőtérben

Eredeti ár: 2 990 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 748 Ft

A Vészhelyzet az elmúlt négy év politikatörténete. Nem feltétlenül időrendben követi az eseményeket, de nem is szakad el a konkrét „sztoriktól”, amelyek meglehetős pontossággal rajzolják ki az Orbán-rezsim természetét. Új könyvében a szerző nem az ismert ügyek leltárát végzi el, hanem az egyes tematikai csomópontokat keresi – mint például az alkotmányozás (annak jellege, módja, szellemisége), az Európai Unió és a magyar kormány viszonya, a külpolitika zsákutcái (keleti nyitás, az amerikai kapcsolat, a németekkel való konfrontáció), az unortodox gazdaságirányítás „eredményei”, a szociális krízis, a kulturális rombolás és a többi.

A Vészhelyzet összességében azt akarja világossá tenni és bizonyítani, hogy az úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszere kizárólag hatalmi szisztémaként működik.

A Vészhelyzet azt mutatja be, hogy a politikai vészhelyzet kommunikációs és nem utolsósorban gazdasági vészhelyzettel párosul – hiszen a legdrámaibb körülmények közé az a majd négy és fél millió ember került, aki ma a szegénységi küszöbön, illetve az alatt él.

Mészáros Tamás könyve nem a politikatudomány, a szociológia, avagy a közgazdaságtan tudományos igényével lép fel; ezek a tematikus fejezetek egy folyamatosan publikáló, népszerű közíró vállaltan szubjektív elemzései.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok