Borítókép: A szabadság melankóliája
Kossuth Kiadó 2014
Tulajdonságok
  • 140 x 205 mm
  • 390 oldal
  • ISBN 978-963-097-850-7

Lengyel László A szabadság melankóliája

Eredeti ár: 3 800 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 280 Ft

Mi történt egykor a monori ellenzéki találkozón? Hogyan íródott a Fordulat és reform? Mi történt Lakiteleken? És mi zajlott a Pártszékházban a Kádár-kor alkonyán, a pártkizárás idején? A politikai publicisztika kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át új kötetében.
A szabadság melankóliája a reformellenzék kibontakozá - sának, a hatalomhoz és a szamizdat-ellenzékhez való viszonyának krónikája, egyben a szerző, a hajdani közvetítő mai, személyes számvetése. Az olvasó mindeközben plasztikus portrékat kap a korabeli politikai főszereplők – Pozsgay Imre, Grósz Károly, Nyers Rezső, Kis János, Antall József – és persze a reformer elvbarátok – Antal László, Bihari Mihály, Bokros Lajos, Gombár Csaba – egész soráról. A számvetés pedig újabb kérdéshez vezet: milyen mélyen határozta meg a ’80-as évtized a rendszerváltás utáni idők esélyeit, fordulatait és csalódásait? Honnan jöttünk és hová jutottunk? Kik voltunk, kivé váltunk?
Könyvünk Lengyel László tervezett önéletírásának középső kötete, s egyben szellemi kalandregény: egy erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok