Borítókép: Grafit Márta és a kaktuszok
Noran Libro Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 110 x 195 mm
  • 240 oldal
  • ISBN 978-615-551-314-5

Sára Júlia Grafit Márta és a kaktuszok

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft

Grafit Márta az ötvenkettedik születésnapján a cukrászdában, ahol dolgozik, három apró kaktuszt kap ajándékba egy furcsa idegentől.
Hazafelé elbóbiskol a villamoson, s amikor a szokottnál pár utcával távolabb leszáll, észreveszi, hogy a kaktuszokat a villamoson felejtette. De valami más is történik. Valami egészen különös.
Mintha egy régi fekete-fehér filmbe csöppenne, olyan lesz hirtelen körülötte a világ. És hiába pislog, semmi nem változik, onnantól kezdve mindent fekete-fehérben lát maga körül. S hogy mi marad számára ebben a színek nélküli, szürkére lúgozódott világban? Egy unalmas állás, egy hosszú évek óta szótlan közönybe merült házasság, egy otthon, ahol állandóan szól a televízió. Talán mégsem. Mert a nappalokból kivesztek ugyan a színek, éjjelente azonban csodás színekben álmodik. Ezek az álmok csalogatják, hívogatják őt valahová, és hamarosan rájön, hogy a kaktuszokon kívül, vagy épp a kaktuszokkal együtt, valami mást is elvesztett azon a délután. Valamit, amit még megnevezni se mer. Előfordulhat ugyanis, hogy amíg az ember alszik, a lelke kiszáll belőle és elkalandozik. Ilyenkor átmenetileg bármibe beleköltözhet, akár egy kaktuszba is. Grafit Márta kaktuszai pedig kézről kézre járva ugyancsak messzire vándorolnak, ő pedig rájön, mit kell tennie.
Egy sajátos, országokon és álmokon átívelő utazás veszi kezdetét, egy lelki road movie, melyben Grafit Márta elindul, hogy megkeresse a kaktuszait, visszaszerezze a lelkét, és újra megtalálja a szerelmet, ha nem is ott, ahol várnánk.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok