Borítókép: Barátfülek
Naphegy Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 150 x 235 mm
  • 64 oldal
  • színes rajzokkal
  • ISBN 978-963-986-958-5

Miklósi Anna Barátfülek

Simonyi Cecília rajzaival

Eredeti ár: 2 800 Ft
Online ár: 2 240 Ft

Miklósi Anna meseregénye, a Barátfülek két kisfiú - ma már tekintélyes felnőtt - barátságának története. Benke János könyvillusztrátor és Doktor Gergely Sebestyén afrikai állatkórház-vezető (más szóval Bebe és Sebi, ahogyan kiskorukban, a feledhetetlen  balatoni nyaralások idején szólították őket) elsodródtak egymástól, ahogyan az általában lenni szokott. Barátságukat azonban nem csupán a közös emlékek, hanem egy mindenre elszánt játék-páros is összetartja. Fütetke, a gumimanó, illetve Brenyétke, a vérengzésre nem hajlamos (vagyis erősen deviáns) menyét hozzátartozik a balatoni nyár hiteles történetéhez. A két szálon futó mese olvasója éppoly otthonos lesz a két kisfiú, mint a két játékfigura életében, éppoly bejáratos a nyaraló, mint manóváros rejtett zugaiba.

Miklósi Anna regényének egyik legfőbb erénye a hangütés, a bensőséges humor és szeretet, mellyel figuráit kezeli s mely az olvasóval is megkedvelteti regényének szereplőit.

A másik erény éppilyen fontos: az író a valóság és a képzelet fonalait észrevehetetlenül szövi egybe, s amit látunk: egységes szövet.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok