Borítókép: Kijátszani a királyt
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 140 x 215 mm
  • 304 oldal
  • ISBN 978-963-098-333-4

Michael Dobbs Kijátszani a királyt

Miután Michael Dobbs politikai thriller-trilógiájának első részében, a Kártyavárban Francis Urquhart mesteri cselszövései révén eltakarít mindenkit az útjából, és miniszterelnök lesz, a második részben, a Kijátszani a királytban szembesülnie kell a részben maga teremtette válsággal. Számára azonban semmi más nem számít, csak hogy hatalmon maradjon. Dobbs élethűen, vérfagyasztóan mutatja be a korrupció, a kapzsiság és a politikai ambíciók cinkus világát – nem hagyva illúziót afelől, milyen  sötét játszmákba képes belebonyolódni a hatalom, ha az útjába kerül valaki és valami.


A Szerzőről:

Michael Dobbs (Dobbs báró; szül. 1948) brit könzervatív politikus és író. Az Oxfordi Egyetemen tanult, majd az Egyesült Államokban nukleáris védelmi tanulmányokat folytatott, és doktori fokozatot szerzett. Hazatérése után Margaret Thatcher (akkor az ellenzék vezére) tanácsadója lett. Thatcher választási győzelme után a kormány tanácsadójaként, majd a Konzervatív Párt személyzeti vezetőjeként dolgozott. 1994–95-ben mint a párt alelnöke, tagja volt John Major kabinetjének. Emellett a Saatchi & Saatchi kommunikációs és reklámügynökség alelnökeként és a The Mail On Sunday c. lap kolumnistájaként is működött. Főrendi címét 2010-ben kapta, azóta a Lordok Házának tagja.

Írói pályája 1989-ben a Kártyavár megjelenésével kezdődött, ezt utóbb trilógiává bővítette. Ezután további 17 regényt publikált, köztük egy Churchillről szóló tetralógiát.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok