Borítókép: Jack London sorozat 4. - Tengeri farkas
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 160 x 245 mm
  • 304 oldal
  • ISBN 978-963-098-341-9

Jack London sorozat 4. - Tengeri farkas

Eredeti ár: 1 590 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 954 Ft

Az 1904-ben megjelent Tengeri farkas letehetetlenül izgalmas kalandregény, az óceán és a lélek viharaival; Jack London egyik legvitatottabb, egyben legnagyobb hatású műve. Egy könyveken nevelkedett fiatalember hajótöröttként kerül egy fókavadász hajóra, amelynek kapitánya kényére-kedvére bánik vele. Kettősük a mindennapi
küzdelmekben kiszolgáltatott ideákat s velük szemben az erő kultuszát hirdető életfilozófiát képviseli. A fiút lenyűgözi az emberisten jelenésszerű tökéletessége, hatalma, természetszerű csodája, és beletanul mindabba, ami a túléléshez szükséges, ugyanakkor nem hajlandó föladni az embertársaival szolidáris szabadgondolkodó szellemét és erkölcsi normáit. Az emberisten jelenése ugyanis épp az embertelenségé, a tömegeket bűvöletbe ejtő gonoszé.
A huszadik század véres fejleményeit megelőlegező ideológiai ütközet ez, az író életében és életművében egyaránt kulcsfontosságú konfliktus, amelyből a kiút a humánummal átjárt természet, a természetszerű szépség és a teremtő szellem lehet.
A Kossuth Kiadó 15 kötetben jelenteti meg az életmű legjavát, megtoldva a sorozatot Irving Stone káprázatos Jack London-életrajzával.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok