Borítókép: Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 135 x 205 mm
  • 168 oldal
  • ISBN 978-963-098-335-8

több szerző Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban

Kulturális örökség sorozat

Eredeti ár: 2 490 Ft
Korábbi ár: 1 245 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 494 Ft

„A művelődéstudomány az élet azon területei közé tartozik, amelyhez mindenki ért” – gondolják sokan megalapozatlanul. A művelődéstudomány ugyanis igen nagyszámú tudományterületet vonz magához és integrál, s ez megnehezíti a fogalmi tisztázását. A több mint ezer esztendő kulturális múltját nem könnyű összefüggő folyamatként bemutatni.
Az elmúlt évtizedekben több művelődéstörténeti kézikönyv és lexikon jelent meg, ám a modern szemléletű, nagyszabású monografikus szintézis még várat magára. Összességében azonban jelentős eredmények születtek. Felnőtt egy új generáció, amely az interdiszciplináris látásmódot már természetesnek veszi, és munkáiban következetesen érvényesíti.
Kötetünk az MTA Művelődéstörténeti Állandó Osztályközi Bizottsága által szervezett, az MTA Közgyűlése (2014. május 8.) alkalmával megtartott tudományos ülésszak anyagát tartalmazza, amelyből képet alkothatunk arról, hogy a művelődéstudomány reprezentánsai hogyan vélekednek a tudományterület helyzetéről, jövőképéről és elvégzendő feladatairól.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok