Borítókép: Krzysztof Zanussi világa
Kossuth Kiadó 2016
Tulajdonságok
  • 160 x 230 mm
  • 440 oldal
  • ISBN 978-963-098-482-9

Pörös Géza Krzysztof Zanussi világa

Eredeti ár: 3 800 Ft
Korábbi ár: 1 900 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 280 Ft

Krzysztof Zanussi a lengyel és az egyetemes filmművészet világszerte ismert és elismert személyisége. Az elmúlt négy és fél évtized alatt több mint félszáz játék- és televíziós filmet, továbbá számos rövid és dokumentumfilmet készített. Ezek között olyan jelentős művek találhatók, mint a Közjáték, az Illumináció, A falon túl, a Védőszínek, a Konstans, az Imperatívusz, A gonosz hatalma, a Csendes érintés, A nyugodt Nap éve, Az élet, mint nemi úton terjedő halálos betegség és a Persona non grata. Tematikailag rendkívül sokszínű életművében állandóan jelen van az a hős, aki tudatosan és eltökélten keresi az erkölcsileg megformált élet lehetőségét.


Kötetünk monografikus formában mutatja be Krzysztof Zanussi gazdag és szerteágazó filmalkotói munkásságát. Mű és személyiség nem választható el egymástól, így természetesen szót ejtünk a Zanussi család legendákkal átszőtt gazdag múltjáról, a háború által beárnyékolt gyermekkorról csakúgy, mint a rendező széles körű műveltséggel megalapozott világlátásáról és humanista személyiségéről.

A kötetet részletes filmográfia, Zanussi színházi és operarendezéseinek jegyzéke, a munkásságával kapcsolatos szakirodalmi bibliográfia, több mint hatvan jelenetkép, werkfotó és privát fotográfia teszi teljessé.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok