Borítókép: Minden, ami Woody Allen
Kossuth Kiadó 2016
Tulajdonságok
  • 215 x 255 mm
  • 194 oldal
  • ISBN 978-963-098-566-6

Jason Bailey Minden, ami Woody Allen

Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 4 792 Ft

Woody Allen – író, rendező, komikus és zenész – csaknem ötven filmjével minden idők egyik legnagyobb hatású filmrendezője, a kortárs kultúra és mozi állócsillaga. A legváltozatosabb műfajokban alkotott: slapstick komédia, dráma, bohózat, sci-fi és áldokumentumfilm. Filmes stílusát és vígjátéki szemléletét megannyi író, rendező, színész és komikus utánozta az elmúlt évek során, filmjei a mozirajongók immár több generációja számára jelentenek meghatározó kulturális élményt.

A kötet szerzője, Jason Bailey – filmes újságíró, író – Allen minden egyes filmjét ismerteti a bemutatkozó darabtól (Mi újság, Tiger Lily?) a slapstick klasszikusain (Fogd a pénzt, és fuss!; Hétalvó) és az Oscar-díjas alkotásokon (Annie Hall; Hannah és nővérei; Lövések a Broadwayn; Hatalmas Aphrodité; Vicky Cristina Barcelona; Blue Jasmine) át az Európában forgatott gyöngyszemekig (Match Point; Éjfélkor Párizsban; Rómának szeretettel; Káprázatos holdvilág). Bailey röviden áttekinti az egyes filmek témáit, tartalmát, a hatásukat, és közben mindegyiknél bepillantást enged a kulisszák mögé is.

A szerző azonban nemcsak az egyes filmeket tárgyalja, hanem megismerteti az olvasóval Allen múzsáit, vizsgálja munkamódszereit, egyedi stílusának fejlődését, személyes és szakmai hatását, valamint filmjeinek közös, visszatérő motívumait is. Négy vendégszerző további szempontokat kínál a zene, a judaizmus, a filozófia és az európai nagyvárosok Allen filmjeiben betöltött szerepével, valamint a filmes életpálya egyes szakaszaival kapcsolatban.

Az idézetekkel, képekkel és a filmkészítés folyamatának részleteivel kiegészülő kötet méltó tisztelgés az ikonikus rendező életműve előtt.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok