Borítókép: A feleségem beszéli
Noran Libro Kiadó 2016
Tulajdonságok
  • 125 x 195 mm
  • 96 oldal
  • ISBN 978-615-566-704-6

Karinthy Frigyes A feleségem beszéli

Eredeti ár: 1 990 Ft
Online ár: 1 592 Ft

Karinthy hősnője, a „feleség” átlag pesti háziasszony: aranyos butuska, drága fecsegő, kotnyeles locsi-fecsi, de egyvalamiben varázslókat, bűvészeket és akadémikusokat megszégyenítő tehetség: családja túlélésének biztosításában. Fantasztikus trükkökre, merész átváltozásokra és hajmeresztő tranzakciókra képes, hogy beszerezhesse a mindennapi zsírt és kávét, hogy a semmiből jólétet teremtsen, hogy szép és vonzó legyen akkor is, amikor már tökéletesen kiürültek az üzletek, amikor a legelszántabb férfi is azt mondaná: nincs tovább!
A pragmatikus csoda-háziasszony természetesen józan szkepticizmussal viseltetik a világ őrült dolgai, a hadijelentés-hazugságok, a sajtó csúsztatásai, a forradalmak és ellenforradalmak iránt. Józan és földhözragadt tárgyilagossága pillanatok alatt leleplezi a Magyar Hivatal idiotizmusát, a rendeletek hülyeségeit, a bolsevik világmegváltó frázisok csalárdságát, a parlamenti szófacsarások impotenciáját, a háborús uszítók és a békediktátorok csörtetését.
Kötetünket a Karinthy első feleségével, Judik Etellel készült utolsó interjúval, a temetési hírrel és néhány rajzzal, illetve karikatúrával egészítettük ki, melyek a boldog fiatal írót és szép arcú feleségét ebben az időszakban ábrázolják. A könyv ezen túl tartalmaz 9 új Karinthy-szöveget is A feleségem beszéli sorozatból, melyek az 1997-es első kiadás óta kerültek elő.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok