Borítókép: Gulliver utazása Lilliputba -  hangoskönyv
Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó 2017
Tulajdonságok
  • 2db audio CD
  • 145 perc
  • ISBN 978-963-098-745-5

Jonathan Swift Gulliver utazása Lilliputba - hangoskönyv

Rudolf Péter előadásában

Eredeti ár: 2 990 Ft
Korábbi ár: 1 495 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 794 Ft

Jonathan Swift, Gulliver utazásai című műve minden idők legsikeresebb szatirikus regényei közé tartozik. Az Utazás Lilliputba a törpék országába visz el bennünket. A kicsi és nagy relációja új megvilágításba kerül, az embert kicsinységében nevetségesnek, nagyságában pedig visszataszítónak ábrázolja a szerző. Kegyetlen szatíra ez, nem csak a 18. századi Angliáról, hanem magáról az emberről és az emberiségről is. A mű alapvető mondandója, úgy tűnik, sosem veszít aktualitásából. Talán nem utolsó sorban azért, mert az értékrend csúcsán mégis olyan pozitív emberi tulajdonságok állnak, mint az igaz emberség, segítőkészség és az erkölcsi tisztaság.

Tartalom:

Első fejezet,
Szerző bemutatkozik és beszél családjáról. - Mi indította útnak először? - Hajótörést szenved, úszással menekül, Lilliput-tartományban biztonságosan partra verődik. - Elfogják, majd az ország belsejébe hurcolják.

Második fejezet,
Lilliput császára a főnemesség kíséretében meglátogatja a szerzőt. - A császár személye és öltözéke. - Tudósokat megbíznak, hogy szerzőt tanítsák ki a nép nyelvén szólani. - Szelíd modorával kegyes hangulatot idéz fel. - Zsebeit kikutatják, kardját és pisztolyait elveszik.

Harmadik fejezet,
Szerző egészen szokatlan módon mulattatja őfelségét és a mindkétnembeli nemességet. - A lilliput-i udvar szórakozásainak leírása. - Szerző bizonyos feltételek mellett visszakapja szabadságát.

Negyedik fejezet,
Mildendo, Lilliput fővárosa, a császári palotával. - Beszélgetés szerző és egy államtitkár között az államügyekről. - Szerző felajánlja szolgálatait a császárnak háború esetére.

Ötödik fejezet,
Szerző sajátságos haditervvel megakadályozza a támadást. - Magas címmel és ranggal tüntetik ki. - Blefuscu nagykövete békét kér. - A császárné lakosztálya kigyullad: szerző megmenti a palota felét.

Hatodik fejezet,
Lilliput lakói. - Törvényeik, szokásaik. - Hogy tanítják gyermekeiket? - Hogyan élt a szerző ebben az országban? - Szerző tisztára mossa egy magasrangú hölgy hírnevét.

Hetedik fejezet,
Szerzőt értesítik, hogy árulással akarják vádolni. - Blefuscuba menekül. - Ott szívesen fogadják.

Nyolcadik fejezet,
Szerencsés véletlen következtében szerző módot talál rá, elhagyni Blefuscu-t, némely nehézségek után egészségesen visszatér hazájába.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok