Borítókép: Drakula vendége – A cigányasszony jóslata
Kossuth Kiadó 2018
Tulajdonságok
  • 160 × 210 mm
  • 96 oldal
  • letölthető hangoskönyvként
  • ISBN 978-963-098-864-3

Bram Stoker Drakula vendége – A cigányasszony jóslata

Kétnyelvű klasszikusok

Eredeti ár: 1 490 Ft
Online ár: 1 192 Ft

Olvasd, hallgasd, gyakorold!

Szeretsz olvasni?
Élvezed az angoltanulást?
Itt egy nagyszerű lehetőség, hogy
e két szenvedélyt összekösd

Bram Stoker két olyan novelláját mutatjuk be, amelyek szerencsés véget érnek. Mintha Stoker írói pályája vége felé világszemlélete szétmarcangolt univerzumában megtalálta volna az összhangot, a harmóniát.

A Drakula vendége című elbeszélésben a hírhedt gróf személye csak közvetve jelenik meg, az elbeszélés végén, mint egy levél írója, amely egyenesen megmentőként tünteti őt fel. A megmentett elbeszélő, egy angol utazó a bajorországi München közelében kirándulásra indul. Kocsisa remegve motyogja el, hogy a Walpurgis-éj következik, a boszorkányszombat éjszakája. Az utazó elbocsátja a rettegő kocsist, és gyalog vág az útnak. Hóviharba kerül, végül egy temetőbe jut, ahol egy kripta bejáratánál húzza meg magát. Aléltan a földre kerül, s amikor föleszmél, a mellén keresztben fekszik egy nagy farkas. Egy csapat katona érkezik a megmentésére, a végén pedig kiderül, hogy kinek is köszönheti az életét.

A cigányasszony jóslatában egy boldog házas ifjú azt hallja a jövendőmondó cigányasszonytól, hogy hamarosan meg fogja ölni a feleségét. A felvilágosult fiatalember nem hisz neki, de utána egy sor esemény kikezdi ezt a bizonyosságot. Így jutunk el a fináléhoz, amely végső soron igazat ad mind az okkultizmusnak, mind a racionalizmusnak.

A hangoskönyv letölthető a https://www.englishgreatstories.com/ címen!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok