logo
Mesélő ceruza
Korcsmáros Péter

Mesélő ceruza

Korcsmáros Pál, a képregény mestere

"Apám igazolványában a foglalkozás rovatba azt írták, hogy újságíró, de ez egy idő után nem felelt meg az igazságnak. Amikor valaki grafikusnak nevezte, kijavította: rajzoló vagyok, újságrajzoló.
    Végignézhettem, hogyan vet az érintetlen fehér papírra olyan vonalakat, melyek egyszer csak életre keltek szemem láttára. Majd ámulva lettem tanúja annak, hogy történetek alakultak ki a rajzfigurák között. Szerettek, öltek, játszották szerepeiket, amiket híres írók találtak ki.
    Amikor elkészült a ceruzával megkomponált képregénykockákkal, nagyon finom tustollal (máskor vizes tusba mártott ecsettel) véglegesítette a rajzokat, a buborékokba beleírta a szereplők szavait, a fehéren hagyott helyekre felragasztotta a magyarázó szövegeket, borítékba csúsztatta a rajzpapírt, és elküldött vele a türelmetlen szerkesztőségekbe.
    Nekem nagyon imponált, hogy apám műveit minden héten több újság várja. A titkárnők, ahogy átvették tőlem a heti anyagot, rohantak a főszerkesztőkhöz, akik örömmel vették tudomásul, hogy bár megint az utolsó pillanatban, de elkészült a heti folytatás, és mehet a nyomdába. Sok-sok éven keresztül, hetente 4-5 hetilapban."

Korcsmáros Péter

Tulajdonságok

  • 160 x 230 mm
  • 304 oldal
  • ISBN 978-963-98-3358-6

További ajánlatunk

Aki az életével játszott - LATINOVITS
2 990 Ft 1 495 Ft
-50 %
Mert szeretet nélkül én meghalok
2 800 Ft 2 380 Ft
-15 %
Így lássa Csoóri Sándort – aki látni akarja
3 600 Ft 1 800 Ft
-50 %
Én vagyok
990 Ft 842 Ft
-15 %