Borítókép: A vállalkozó és a kultúra
Kossuth Kiadó 2012
Tulajdonságok
  • 140 x 210 mm
  • 344 oldal
  • fekete-fehér illusztrációkkal
  • ISBN 9789630971317

Szerkesztette: Lipták Dorottya A vállalkozó és a kultúra

Heckenast Gusztáv a legendás könyvkiadó

Eredeti ár: 3 800 Ft
Korábbi ár: 2 280 Ft
- Anyák napi akció -
Akciós ár: 1 900 Ft

Heckenast Gusztáv szakmai, üzleti, közéleti pályaíve az újkori magyar történelem legfényesebb évszázadának mérföldköveihez köthető.
Schöpflin Aladár méltán nevezte Heckenast Gusztávot – Jókai Mór után szabadon – a magyar könyvkiadás aranyemberének. Heckenast nem csupán jeles könyvkereskedő, nyomdatulajdonos és kiadó volt, az ő élet pályáján keresztül a 19. század valamennyi szegmense – ipar-, kereskedelem-, technika- és vállalkozástörténet, politika, kultúra, tudomány, közélet – nyomon követhető. Ennek szellemében egy gazdaság-, kultúr- és társadalom-történeti elemeket is magában foglaló tanulmánykötettel tisztelgünk előtte oly módon, hogy életműve bemutatásával a modernizáció útját járó Pest-Buda és az egyesített főváros múltjának egy-egy szelete is megelevenedjék.
Jó szívvel ajánljuk e tanulmánykötetet mindazok figyelmébe, akik valaha vállalkoztak és vállalkozni fognak, akik a kultúra területén valaha alkottak és alkotni fognak, és azoknak, akik bepillantanának egy 19. századi könyvkiadó és egy pesti német-magyar polgár világába.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok