Borítókép: Világhíres magyarok
Kossuth Kiadó 2012
Tulajdonságok
  • 190 x 230 mm
  • 80 oldal
  • színes és fekete-fehér fotókkal
  • ISBN 978-963-097-177-5

Bolgár György Világhíres magyarok

avagy Made in Hungary

Eredeti ár: 2 990 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 794 Ft

„Mindenki magyar. Na jó, elismerem, ez persze túlzás, még ha van is ilyen érzése néha az embernek. Akkor inkább mondjuk így: ha nem is magyar mindenki, előbbutóbb kiderül, hogy valami köze van a magyarokhoz. Ahhoz képest ugyanis, hogy milyen kevesen vagyunk, gyakran botlunk bele magyarokba a világ legkülön-
bözőbb részein. Magyarországi magyarokba, Magyarországról elszármazott magyarokba, az elszármazottak leszármazottaiba, vagy valakibe, aki legalább látott már magyart, pedig a nagy számok törvénye alapján soha nem is láthatott volna.”

Bolgár György, a neves újságíró a tőle megszokott szellemes, könnyed stílusban világszerte ismert magyarokról ír – tudósokról, feltalálókról, üzletemberekről, művészekről. Victor Vasarely, Tony Curtis, Herzl Tivadar, André Capa, George Cukor, Elie Wiesel ... a jól ismert nevek hallatán talán nem mindenki tudja, hogy ők is magyarok voltak. Ebben a könyvben nemcsak róluk, hanem mindazokról a magyarokról olvas ha tunk, akik hírünket vitték a világban, akik gazdagították bár hol is a tudományt, technikát, kultúrát.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok