Borítókép: Angela Merkel -  az első
Kossuth Kiadó 2014
Tulajdonságok
  • 135 x 205 mm
  • 204 oldal
  • ISBN 978-963-097-851-4

Pietsch Lajos Angela Merkel - az első

Eredeti ár: 2 990 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 794 Ft

Az egykori NDK háromszáz lakosú falvában, Quitzowban élt egy evangélikus lelkész. Három gyermekének egyike, bizonyos Angela Dorothea Kasner 1968-ban, tizennégy évesen kiemelkedő teljesítményt nyújtott az országos orosz nyelvi olimpiádén, s megnyílt előtte a világ: jutalomútra utazhatott Moszkvába… Huszonkét évvel később Angela Merkel néven ő az újraegyesült Németország legfiatalabb minisztere, majd a legnagyobb kormánypárt elnöke, 2005-től pedig – három egymást követő ciklusban – kancellár. E poszton az első nő, az első keletnémet.
Kivételes képességek emelték hirtelen magasba a fiatalaszszonyt – egy ugyancsak kivételes történelmi helyzetben. Magasba? „A demokráciában épp az a szép, hogy a hatalmat csak egy időre kapja az ember, és annak gyakorlása világos szabályokhoz kötött” – vallja Merkel őszinte nyugalommal. Valóban, a „hatalom” szó valahogy nem illik ahhoz az élvezettel végzett szolgálathoz, amely őt jellemzi. Hogyan boldogul hazája és Európa égető kérdéseivel, hogyan szerepel a világpolitika színpadán? Mit jelent számára kereszténynek, háziasszonynak és németnek lenni?
A fotókkal illusztrált portrékötetben ezekre a kérdésekre keresi a választ Pietsch Lajos, aki az MTI volt berlini tudósítójaként közelről követhette nyomon e különleges karriert.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok