Borítókép: Boldogabb élet -  jó halál
Noran Libro Kiadó 2014
Tulajdonságok
  • 135 x 195 mm
  • 282 oldal
  • ISBN 978-615-527-479-4

Bitó László Boldogabb élet - jó halál

Eutélia – eutanázia

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft

„Ami mindeddig kivétel volt, az lett a szabály: öregen halunk meg. Mi több, az orvostudomány képes haldoklásunk emberhez méltatlan körülmények közötti meghosszabbítására is. Ez új kérdéseket vet fel, amelyekre Bitó László új hanggal, új megközelítéssel keres és ad válaszokat könyvében és a megjelenése óta folytatott előadásaiban, nyilvános beszélgetésekben.
Szerinte helyünk a nap alatt a legnagyobb ajándék, amit az időnk lejártával utódainknak továbbadhatunk a Bitó által elképzelt rituális keretek között, amely a jézusi tanításból levezetett utolsó nagy szeretetélményünk lehet. Bitó azonban megkülönbözteti az életutunk közepén elénk álló türelmetlen halált, amely ellen minden erőnkkel küzdenünk kell, az életutunk végén türelmesen ránk várótól, amely ellen hiába küzdünk. Ha mielőbb kibékülünk vele, boldogabbá tehetjük életünk utolsó szakaszát.”

Heller Ágnes
2006. május 12.


„A második kiadás az elsőn túlmenő útmutató kíván lenni. (...) Évszázados, sőt évezredes hagyományokkal száll szembe. Kétségeket támaszt, gondolkodásra késztet, döntés elé állítja az olvasót: hiszed-e továbbra is, amit őseiden keresztül kétezer éve plántáltak és plántálnak beléd, vagy van bátorságod gondolkodni, és képes vagy-e kivívni, hogy magad dönthess nemcsak az életedről, hanem a halálodról is?”

Herényi Károly
2014. április 12.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok