logo
Gyilkosok és kertek

Jelenleg nem rendelhető

Pablo de Santis

Gyilkosok és kertek

Spanyol krimi

De Santis legújabb regénye a Párizsi rejtély folytatása. 1894-ben játszódik, Craig detektív betegen fekszik, Salvatrio látja el az ügyeit, majd Craig halála után detektívként teljes jogkörrel rendelkezik.
Első ügyfele Jerónimo Seguí újságíró, aki barátja, Isidoro Ranier régiségkereskedő eltűnését jelenti be. Salvatrio nyomozás közben megtalálja a holttestet a megboldogult kertjének szökőkútjában, egy antik szoborhoz kötözve. Az áldozatról kiderül, hogy a kertek szerelmese, s hogy a gyilkosságban a rejtély kulcsa a kert, és mindenki, aki a kertet metafizikai fogalomként, mitikus térként kezeli, veszélyben van. Seguí szerint a gazdag sókereskedő, Baltazar Dux Olaya a gyilkos, akivel – a hasonló érdeklődés okán – ötödmagával volt egy asztaltársaságuk, amit három éve feloszlattak. A társaság további tagjai: Ignacio Clemm, a vadász és doktor Renk pszichológus.
Salvatrio nyomozása során fény derül a szörnyű éjszaka eseményére, mely után a társaság feloszlott. A történteket mindannyian sötét titokként kezelik, s a titok tudóival egymás után végez a kegyetlen gyilkos. A gyilkosságok közös tulajdonsága, hogy úgy rendezték meg őket, mint valami mitológiai történetet feldolgozó, hátborzongató színdarabot…
A cselekmény fordulatos, az író stílusa az első részhez, A párizsi rejtélyhez hasonlóan nagyszerű, kiváló kontrasztot alkot századunk világával, bűntényeivel és bűnözőalakjaival szemben.

Tulajdonságok

  • 125 x 200 mm
  • 272 oldal
  • ISBN 978-963-098-198-9

További ajánlatunk

Ha azt hallod, „kiegészítesz engem”, Fuss el!
3 200 Ft 2 720 Ft
-15 %
Lány pisztollyal
3 490 Ft 2 966 Ft
-15 %
Szöktetés
3 490 Ft 2 966 Ft
-15 %
A másik család
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %