Borítókép: Mindig más tehet róla?
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 125 x 180 mm
  • 224 oldal
  • ISBN 978-963-098-331-0

Rob Kendall Mindig más tehet róla?

Így kezeljük és kerüljük el a mindennapos félreértéseket

Eredeti ár: 2 400 Ft
Korábbi ár: 1 200 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 440 Ft

A Blamestorming egy társalgási kézikönyv, amely segít elsimítani vagy elhárítani az elégtelen kommunikációból keletkező konfliktusokat. Elsősorban (és végig kimondatlanul) az empátiás készséget próbálja fejleszteni, és a beszélgetőpartnerre való odafigyelésre, a másik fél nézőpontjának megértésére biztat. Erre számos módszert kínál a beszédstílus és nyelvezet megfigyelésétől kezdve a valódi odafigyelés megtanulásán át a kontextus helyes értelmezéséig.

Az egyes fejezetek egy-egy kisebb, önmagában is értelmezhető problémakört taglalnak, egymáshoz alig kapcsolódnak, és csak elvétve utalnak korábbi fejezetekre. Éppen ezért bármikor átolvasható egy rész anélkül, hogy emlékeznénk a megelőző fejezetek tartalmára. A fejezetek először röviden körbejárják az adott témakört, majd a végén pontokba szedve magyarázzák el, hogyan fejlődhetünk azon a részterületen. Gyakran példaszituációk és párbeszédek illusztrálják a mondanivalót, a könyv visszatérő, kidolgozott hátterű szereplők párbeszédein mutatja be, milyen hibákat lehet véteni a beszélgetések során, és hogy ezek miként kerülhetők el vagy hozhatók helyre.

Szakkifejezésekkel csak ritkán találkozunk. Ezek helyett az író saját, szemléletes fogalmakat használ bizonyos kommunikációs helyzetek és attitűdök leírására.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok