Borítókép: Az ősi Mexikó
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 165 x 235 mm (keménytáblás)
  • 136 oldal
  • színes fotókkal
  • ISBN 978-963-098-437-9

Az ősi Mexikó

Az emberiség nagy történetei

Eredeti ár: 2 490 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 494 Ft

Az ókor nagy civilizációban rendszerint  több egymásra ható társadalom élt a legtöbbször pontosan nem is körülhatárolható térségben, ahol a helyi kulturális különbségek ellenére lényeges közös vonásokat találtunk – például a hitvilágban, a művészeti stílusokban, a mértékrendszerben. Egy civilizáción belül különféle társadalmak léteznek; némelyik összetettebb a többinél. Néha egyetlen kormányzati központ hegemóniája érvényesül az egész, kölcsönhatásban álló rendszerben, míg más esetekben a helyi hatalmak egymástól függetlenek. Ilyen civilizáció alakult ki a mai Mexikó és Közép-Amerika egyes részein, amelyet összafoglalóan mezoamerikai (közép-amerikai) civilizáció nevezünk.

Ez a civilizáció egyesek szerint körülbelül i. e. 2000 körülitől, mások i. e. 1500-tól számolnak az 1521-ig, a spanyol hódításig állt fent.

A sorozat induló kötete elsősorban a térség két legnagyobb civilizációjáról, a maják és az aztékok világáról ad rendkívül plasztikus képet: szó szerint is – a kiadvány terjedelmének kb. a fele illusztráció. A kötetből megismerhetők e két nagy kultúra kiemelkedő alkotásai – épitészeti remekei, tudományos eredményei, írásbelisége -, hasonlóképpen a mindennapi élet, a társadalmi viszonyok, a hitvilág.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok