logo
A rock története 3.
Jávorszky Béla Szilárd, Sebők János

A rock története 3.

A nyolcvanas évek

Eredeti ár: 6 990 Ft
Online ár: 5 592 Ft

Mind zenében, mind divatban, mind filmben újra hódítanak a nyolcvanas évek, s ez remek apropó ahhoz, hogy végre megszülessen a nyolcvanas évek pop- és rockkultúrájának történetét átfogóan feldolgozó első könyv, ami egyben a neves szerzőpáros tíz évvel ezelőtt elindított nagyszabású kultúrtörténeti sorozatának harmadik darabja.

Az újhullám és a posztpunk, az újromantikusok és a hardcore, az újtradicionalisták és a metál, a szintipop és a hiphop évtizede ez. Olyan előadók uralták, mint Michael Jackson, Madonna, Prince, Boy George, Sade vagy Whitney Houston, és olyan trendformáló zenekarok, mint a Depeche Mode, a Police, a Cure, a Duran Duran, az Iron Maiden, a Metallica, a Talking Heads, a Dire Straits vagy a Red Hot Chili Peppers. Ekkor indult világkörüli hódító útjára az MTV, a walkman és a CD, ekkor rendezték a rockvilág legnagyobb jótékonysági rendezvényét, a Live Aidet, s ebben az időszakban jelentek meg nagy számban a színpadokon az androgün sztárok, a helyes fiúk és a szexi lányok.

A mintegy 450 oldalas, fotóval gazdagon illusztrált kötet egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos „sztori”, melyet nem csak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnának alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődők is.

Tulajdonságok

  • 185 x 245 mm
  • 450 oldal
  • ISBN 978-963-098-327-3

További ajánlatunk

Klasszikus és romantikus hangszercsodák

Eredeti ár: 3 990 Ft
Világhíres operák sorozat, 11. kötet -
Otello
Eredeti ár: 1 590 Ft
Online ár: 1 272 Ft
Világhíres operák sorozat, 7. kötet -
Don…
Eredeti ár: 1 590 Ft
Online ár: 1 272 Ft
A magyar jazz története
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft