Borítókép: Aki király akart lenni – The Man Who Would Be King
Kossuth Kiadó 2017
Tulajdonságok
  • 160 × 210 mm
  • 96 oldal
  • letölthető hangoskönyvként
  • ISBN 978-963-098-861-2

Rudyard Kipling Aki király akart lenni – The Man Who Would Be King

Kétnyelvű klasszikusok

Eredeti ár: 1 490 Ft
Korábbi ár: 745 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 894 Ft

Olvasd, hallgasd, gyakorold!

Szeretsz olvasni?
Élvezed az angoltanulást?
Itt egy nagyszerű lehetőség, hogy
e két szenvedélyt összekösd

 Az ember, aki király akart lenni – mint Kipling szinte minden műve – Indiában játszódik. Narrátora egy újságíró, aki előbb egy furcsa angol csavargóval találkozik, majd a férfi barátjával megjelenik nála, és tudatják vele, hogy Afganisztán távoli vidékének, Kafirisztánnak uralkodói akarnak lenni. Az elbeszélő másnap ismét találkozik velük, amit furcsa maskarában egy karavánnal indulnak útnak.

Három évvel később a szerkesztőségében megjelenik egy nyomorék, elgyötört koldus, és elmeséli a viszontagságokat, amelyeken barátjával, Kafirisztán önjelölt királyával keresztülment. A két angol – szabadkőművesek, mint a narrátor és maga Kipling is – úgy szervezi meg a társadalmat, mint egy nagypáholyt, önmagukat nagymesterré nyilvánítják, a kormányzott néppel pedig elhitetik, hogy ők istenségek. A „királyon” egyre inkább elhatalmasodik a nagyzási hóbort, s amikor elhatározza, hogy egy helybéli leányt feleségül vesz, és dinasztiát alapít, tragikus események lavinája indul el. A „királyt” megölik, társát keresztre feszítik, ám ő életben marad, így el tud jutni az újságíróhoz, hogy előadja kérészéletű királyságuk történetét.

A drámai elbeszélés sötét iróniával ábrázolja a szabadkőművesség hatalomvágyát és a brit gyarmati uralom zsarnoki természetét.

A hangoskönyv letölthető a https://www.englishgreatstories.com/ címen!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok