logo
Piszkos Fred, a kapitány - képregény
Megjelent: 0
Rejtő Jenő

Piszkos Fred, a kapitány - képregény

Rejtő-Korcsmáros sorozat

-15%
3 990 Ft
3 392 Ft

Minden valamirevaló Rejtő-rajongó polcán ott a helye ennek a nagy alakú, keménytáblás, színes, és rendkívül igényesen kivitelezett, 96 oldalas képregénynek!

Rejtő regényeinek rajongói és a képregények iránt érdeklődő olvasók körében Korcsmáros Pál (1916-1975), a legendás képregényrajzoló neve összeforrt a Rejtő-regények világával, hiszen a művész - főként a Füles rejtvényújság felkérésére - a maga rendkívül egyedi és jellegzetes stílusában megrajzolta a történetek többségét. Korcsmáros Pál örökösei a Képes Kiadó révén új minőségben bocsátják az olvasó elé ezeket a hatvanas és hetvenes években készült gyöngyszemeket.

A Képes Kiadó felkérésére Garisa H. Zsolt és Varga "Zerge" Zoltán grafikusművészek több mint egy évnyi munkával készíti el az eredetileg fekete-fehér képregények egy-egy kötetének felújított, átdolgozott változatát. Az egyes kockák fellelt eredeti rajzait gondosan restaurálják, megtisztítják és újrakomponálják az oldalakat. Ennek során Garisa H. Zsolt újrarajzolja, kiegészíti a grafikákat úgy, hogy azokat nem lehet megkülönböztetni Korcsmáros eredeti stílusától. A régi, eredeti kiadásban gyakran drasztikusan lerövidített szövegeket, párbeszédeket újraírja Rejtő eredeti szövegének hű felhasználásával. Varga "Zerge" Zoltán különleges pasztellszínezése után a képregény valósággal új életre kel!


PISZKOS FRED, A KAPITÁNY
„– Uram! A késemért jöttem!” – Ezzel a szállóigévé vált sorral kezdődik Rejtő Jenő legismertebb és legnépszerűbb regénye – és ezzel kezdődik a jólelkű kikötői vagány, Fülig Jimmy emlékezetes kalandja, melynek során előbb éjjel hajófűtő, nappal hajópincér lesz egy különös, „kisértetjárta” luxushajón, majd néhány emlékezetes napig a távoli Boldogság Szigetek uralkodóját helyettesíti. Ezalatt az ifjú St. Antonio, az igazi herceg, szerencsésen megtalálja a szingapúri alvilágot, ahol a többszörös személycserék okozta „félreértésektől” csak újonnan felfedezett kemény ökle és Piszkos Fred „szeretete” menti meg az életét.


HANGOSKÖNYVBEN IS MEGRENDELHETŐ!

Tulajdonságok

  • 200 x 290 mm, keménytábla-borító
  • 100 oldal
  • színes képregény
  • ISBN 978-963-98-3359-3

További ajánlatunk

Mesélő ceruza
3 000 Ft 2 550 Ft
-15 %
Utazás a Föld középpontja felé
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %
Klasszikusok képregényben sorozat, 1-12. kötet
15 480 Ft 9 900 Ft
-36 %
A sátán kutyája
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %