logo
Az előretolt helyőrség - képregény
Megjelent: 0
Rejtő Jenő

Az előretolt helyőrség - képregény

Rejtő-Korcsmáros sorozat

-15%
2 990 Ft
2 542 Ft

Minden valamirevaló Rejtő-rajongó polcán ott a helye ennek a nagy alakú, keménytáblás, színes, és rendkívül igényesen kivitelezett, 82 oldalas képregénynek!

Rejtő regényeinek rajongói és a képregények iránt érdeklődő olvasók körében Korcsmáros Pál (1916-1975), a legendás képregényrajzoló neve összeforrt a Rejtő-regények világával, hiszen a művész - főként a Füles rejtvényújság felkérésére - a maga rendkívül egyedi és jellegzetes stílusában megrajzolta a történetek többségét. Korcsmáros Pál örökösei a Képes Kiadó révén új minőségben bocsátják az olvasó elé ezeket a hatvanas és hetvenes években készült gyöngyszemeket.

A Képes Kiadó felkérésére Garisa H. Zsolt és Varga "Zerge" Zoltán grafikusművészek több mint egy évnyi munkával készíti el az eredetileg fekete-fehér képregények egy-egy kötetének felújított, átdolgozott változatát. Az egyes kockák fellelt eredeti rajzait gondosan restaurálják, megtisztítják és újrakomponálják az oldalakat. Ennek során Garisa H. Zsolt újrarajzolja, kiegészíti a grafikákat úgy, hogy azokat nem lehet megkülönböztetni Korcsmáros eredeti stílusától. A régi, eredeti kiadásban gyakran drasztikusan lerövidített szövegeket, párbeszédeket újraírja Rejtő eredeti szövegének hű felhasználásával. Varga "Zerge" Zoltán különleges pasztellszínezése után a képregény valósággal új életre kel!

AZ ELŐRETOLT HELYŐRSÉG

"Si l’on savait… Si l’on savait…" - halk női hang dúdol egy kísértetjárta orani házban, majd néhány héttel később a sivatagban. Egyszemélyes hallgatósága mindkét alkalommal Galamb, az elcsapott tengerészkadét, aki idegenlégiósnak állva „vaslogikával” nyomoz egy régi bűnügy elkövetői és a bájos éneklő kísértet után. A kalandok középpontjában álló krokodilfejes óra titkára végül a Szahara és az őserdő határán derül fény, ott, ahol – az utolsó oázison is túl – az előretolt helyőrség áll.

Tulajdonságok

  • 200 x 290 mm, keménytábla-borító
  • 88 oldal
  • színes képregény
  • ISBN 978-963-21-6291-1

További ajánlatunk

Karácsonyi ének
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %
Piszkos Fred, a kapitány - képregény
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
A három testőr Afrikában - képregény
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
Tom Sawyer kalandjai
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %