logo
A szőke ciklon - képregény
Megjelent: 0
Rejtő Jenő

A szőke ciklon - képregény

Rejtő-Korcsmáros sorozat

-15%
3 990 Ft
3 392 Ft

Minden valamirevaló Rejtő-rajongó polcán ott a helye ennek a nagy alakú, keménytáblás, színes, és rendkívül igényesen kivitelezett, 62 oldalas képregénynek!

Rejtő regényeinek rajongói és a képregények iránt érdeklődő olvasók körében Korcsmáros Pál (1916-1975), a legendás képregényrajzoló neve összeforrt a Rejtő-regények világával, hiszen a művész - főként a Füles rejtvényújság felkérésére - a maga rendkívül egyedi és jellegzetes stílusában megrajzolta a történetek többségét. (Elsőként, 1961-ben A szőke ciklon-t.) Korcsmáros Pál örökösei a Képes Kiadó révén új minőségben bocsátják az olvasó elé ezeket a hatvanas és hetvenes években készült gyöngyszemeket.

A Képes Kiadó felkérésére Garisa H. Zsolt és Varga "Zerge" Zoltán grafikusművészek több mint egy évnyi munkával készíti el az eredetileg fekete-fehér képregények egy-egy kötetének felújított, átdolgozott változatát. Az egyes kockák fellelt eredeti rajzait gondosan restaurálják, megtisztítják és újrakomponálják az oldalakat. Ennek során Garisa H. Zsolt újrarajzolja, kiegészíti a grafikákat úgy, hogy azokat nem lehet megkülönböztetni Korcsmáros eredeti stílusától. A régi, eredeti kiadásban gyakran drasztikusan lerövidített szövegeket, párbeszédeket újraírja Rejtő eredeti szövegének hű felhasználásával. Varga "Zerge" Zoltán különleges pasztellszínezése után a képregény valósággal új életre kel!

A SZŐKE CIKLON
Jim Hogan, az életfogytiglanra ítélt dartmoori fegyenc végrendeletében egymillió font sterling értékű, dió nagyságú gyémántot hagyományoz Miss Emily Westonra, az ifjú londoni bölcsészhallgatóra, aki egyetlen látogatója volt börtönévei során. Emilynek „csupán” meg kell a találnia a tizenöt évvel korábban készült kerámia Buddha-szobrocskát, amelyben a gyémánt rejtőzik. Nem lesz nehéz, alig pár darab készült belőle, és mind itt van valahol a Földön. A végrendelet tartalmát azonban mások is megismerték…

Tulajdonságok

  • 200 x 290 mm, keménytábla-borító
  • 72 oldal
  • színes képregény
  • ISBN 978-963-98-3361-6

További ajánlatunk

Az elátkozott part - képregény
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
Robinson Crusoe
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %
A három testőr Afrikában - képregény
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
A világ ura
1 290 Ft 1 096 Ft
-15 %