Borítókép: Holnap – To-morrow
Kossuth Kiadó 2018
Tulajdonságok
  • 160 × 210 mm
  • 96 oldal
  • letölthető hangoskönyvként
  • ISBN 978-963-098-865-0

Joseph Conrad Holnap – To-morrow

Kétnyelvű klasszikusok

Eredeti ár: 1 490 Ft
Korábbi ár: 745 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 894 Ft

Olvasd, hallgasd, gyakorold!

Szeretsz olvasni?
Élvezed az angoltanulást?
Itt egy nagyszerű lehetőség, hogy
e két szenvedélyt összekösd

A lengyel származású Joseph Conrad több mint húsz évig szolgált tengerészként, mielőtt az írásnak szentelte magát. Műveinek a tenger mellett két állandó szereplője a nyugtalanság és a megszállottság. A Holnap című elbeszélésben a nyugalomba vonult öreg hajóskapitány, Hagberd, és szomszédja, a fiatal Bessie gyötrelmes történetét helyezi ebbe a háromszögbe. A mű középpontjában azon emberek életének és lelkivilágának az elemzése áll, akik hamis reményektől és illúzióktól szenvednek, amelyek beteges képzeletük vagy elnyomott vágyaik gyümölcsei.

A megszállott egoista Hagberd kétségbeesetten várja haza fiát, akit ő üldözött el, az egyszerű szívű Bessie pedig sorsába beletörődve ápolja zsarnoki apját. A lélek megbénulása, ami a kapitány esetében az őrület eredménye, a lánynál a belenyugvó fásultságé, hordoz egyfajta – igaz, egészségtelen – egyensúlyt. Ezt forgatja fel a harmadik alak megjelenése: ő az annyira várt fiú, Harry, aki csaknem állati vitalitásával törést okoz a másik két ember életében.

Hagberd nem képes elfogadni, hogy valaki megkérdőjelezze az ő világszemléletét, amely immár a fiú visszatérésének valamiféle mítoszán alapul, eleve elutasít minden megoldást, amellyel mává tehetné azt a holnapot, amely immár az ő egyetlen perspektívája. Harry látogatása után végül mégsem változik semmi: a kapitány nem ismeri el a fiút annak, aki, továbbra is egy hamarosan megérkező, képzeletbeli fiúról álmodozik. A szerencsétlen leány számára Harry megjelenése és távozása minden remény végét jelenti: nem szabadulhat meg egy olyan létállapotból, amelyet régóta elvisel annak ellenére, hogy nyilvánvalóan elviselhetetlen.

A hangoskönyv letölthető a https://www.englishgreatstories.com/ címen!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok