logo
S. P. Q. R.

Előrendelhető
Tervezett megjelenés: 2018. október

Mary Beard

S. P. Q. R.

Az ókori Róma története

-30%
5 990 Ft
4 193 Ft

Az ókori Róma fontos számunkra, hiszen még ma is a birodalom, annak hódításai és túlzásai történetével mérjük össze magunkat, és a polgárjogról, a terrorizmusról meg az egyéni jogokról Rómában folytatott viták a mai napig befolyásolják a polgári szabadságról alkotott felfogásunkat.

A római történelem ezer esztendejét átfogó SPQR megkapó részletességgel mutatja be, hogyan vált Róma egy közép-itáliai jelentéktelen kis porfészekből a világ első szuperhatalmává. Miközben új megvilágításban mutatja be a római kultúrát a folyóvíztől a demokrácia intézményéig és a rabszolgaságtól a migrációig, Mary Beard azt is elénk tárja, hogyan gondolkoztak a rómaiak magukról és az elért vívmányaikról. 

A rómaiak által használt SPQR rövidítés az államukat jelöli: Senatus PopulusQue Romanus, „a római senatus és nép” – és e nagyszerű könyv az ő történetükről nyújt lebilincselő és minden részletre kiterjedő beszámolót.

 

„Igazi mestermű!... A népszerűsítő történetírás ragyogó példája, amely az olvasót magával ragadja, de tárgyát soha nem egyszerűsíti le, és a nagy erővonalak felvázolása mellett azokat az apró részleteket is szemünk elé tárja, amelyek a távoli múltba életet lehelnek.”

Economist 

 

„Beard a város sikerének titkát olyan éles, mindent megvilágító fényben tárja föl, amelyet mindeddig sehol másutt nem tapasztaltam.”

The New York Times 

 

„Ha Mary Beard annak idején támaszuk lehetett volna, a Római Birodalom mind a mai napig állna.”

Daily Mail

Tulajdonságok

  • 155 x 230 mm
  • 480 oldal + 16 oldal képmelléklet
  • ISBN 978-963-09-9317-3

További ajánlatunk

Az ókori Görögország
4 600 Ft 2 760 Ft
-40 %
Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet
4 500 Ft 3 825 Ft
-15 %
Az ókori Egyiptom
2 990 Ft
Hétvégi 1+1 AKCIÓ!
Amerika elhallgatott történelme
4 990 Ft 4 242 Ft
-15 %