logo
BBC Világtörténelem 5. szám

BBC Világtörténelem 5. szám

Régmúlt és közelmúlt a harmadik évezredből nézve

Világtörténelem címmel a BBC History stábja 2018 márciusában új, negyedéves folyóiratot indított. A magazin a brit BBC History-t kiadó szerkesztőség által kiadott kéthavi folyóiratból készülő válogatás. A 114 oldalas kiadvány, szemben a magyar BBC History-val, amely már kb. kétharmad részében magyar témákkal foglalkozik, illetve hazai szerzők írásait közli, a kitűnő Világtörténelem kizárólag egyetemes történeti cikkeket közöl, amelyek túlnyomó többségükben nem brit vonatkozásúak.

A brit szerkesztőség megbízható szerzőgárdával dolgozik, hasonlóan a Historyhoz, ebben a kiadványban is rendszeresen írnak ismert és rangos egyetemeken működő szerzők, s ahogy ez az angolszász nyelvterületen megszokott: igen olvasmányos, könnyen emészthető stílusban.

A rendkívül bőven illusztrált, látványos magazinban, miközben úgynevezett nagy történelmi témákhoz is hozzányúlnak – például a gyarmatosítás története, a nagy polgárháborúk, az iszlám stb. –, a szerkesztők tudatosan fordulnak a fiatalabb nemzedékek érdeklődése felé. Az írásoknak legalább a negyede már a második világháború utáni időszak témáival foglalkozik, és sokszor olyanokkal is, amelyek kívül esnek a hagyományos történeti feldolgozások érdeklődési területén – ilyen például a Beatlesek históriája.

Tulajdonságok

  • 200 x 250 mm
  • 112 oldal
  • 977 2062 520 062

További ajánlatunk

BBC Világtörténelem 1. szám
1 290 Ft
 
BBC Világtörténelem egyéves előfizetés 2019 /…
5 190 Ft 3 990 Ft
-23 %
BBC History - V. évfolyam, 4. szám
(2015.…
795 Ft
 
BBC GoodFood - IV. évfolyam, 2. szám
(2015.…
795 Ft