HALLOWEEN

A fiatal korosztályok körében már Magyarországon is divat a Halloween-party, az ősi kelta eredetű hagyományokból kialakult ünnep. Angolszász minták után minden évben október 31. éjszakáján boszorkányok, kísértetek és egyéb ijesztő démonok járják az utcákat, népesítik be a szórakozóhelyeket. Különleges jelmezbáloktól harsány a világ.

Tekintse meg összeállításunkat!


Vajon mire emlékezünk az 1960-as, 70-es évek világából? Emlékszünk-e, hogyan éltünk, dolgoztunk, építkeztünk, utaztunk, nyaraltunk, vásároltunk, öltözködtünk, szórakoztunk, ünnepeltünk, gyászoltunk, udvaroltunk akkoriban? Tudjuk-e még, hogyan készültünk a lakodalmakra, hogyan védekeztünk az árvíz ellen, milyen kabaréműsorokat, hangjátékokat hallgattunk? Az albumban Szalay Zoltán (1935–2017) Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfusnak, a magyar sajtófotó kiemelkedő személyiségének ma már kortörténeti dokumentumnak számító fekete-fehér fotói visszaidézik annak a kornak a hangulatát, a hétköznapi élet jellegzetes pillanatait, karaktereit. A képeket nézve hol sírni, hol pedig nevetni van kedvünk Parti Nagy Lajos, a kortárs magyar irodalom meghatározó alkotójának, a képekhez írt „életérzéseit” olvasva.


                                                     Bővebb tájékozódás, megrendelés innen lehetséges.


MEGHÍVÓ

2019. október 30. 17:30

Örkény István Könyvesbolt
1137 Budapest, Szent István körút 26.

A bemutató után a könyv készítői dedikálják az albumot, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg. Kérjük, jelezze vissza részvételét az agnes.laszlo@kossuth.hu címre. Sajtópéldányok előzetes regisztrációval a helyszínen vehetők át.


SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

 


Amennyiben nem találja a keresett témájú képet, illusztrációt, keresse értékesítési munkatársunkat!

Horváth Edit /// (30) 516-7354 /// (1) 888-9130 / 139 /// edit.horvath@cultiris.com