AZ ÚJ DOS SANTOS-REGÉNY 


Egy hongkongi genetikai konferencián egy kínai professzor bejelenti, hogy megszületett az első génmanipulált ikerpár, majd nyomtalanul eltűnik. A kínai állambiztonsági minisztérium emberei tartják fogva a saját laboratóriumában, hogy ne szivárogtathasson ki több bizalmas információt a szupertitkos Vitruvius-projektről. A professzor tisztában van a projekt kockázataival, és figyelmeztetni szeretné a veszélyre a Nyugatot ismerősén, Tomás Noronhán keresztül.

 

ÚTTÖRŐK ÉS VEZÉRCSILLAGOK

Negyven kiemelkedő nő életútja. Úttörőké, mint Szondok, az ősi koreai Silla királynője, szabadgondolkodóké, mint Erzsébet magyar királyné, harcosoké, mint Amina nigériai királynő, lázadóké, mint Krisztina svéd királynő, túlélőké, mint Parr Katalin angol királyné, imázsépítőké, mint Hatsepszut egyiptomi fáraónő és vezércsillagoké, mint Núr Dzsahán mogul sahfeleség.

 

  

ÚJDONSÁGAINKBÓL

   
    
 
 
ÉLETNAGYTAKARÍTÁS

Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, mintegy fél éven át beszélgetett Bíró Krisztával gyerekkoráról, színészi pályájának állomásairól, emlékezetes szerepeiről, előadásokról, kollégákról, magánéletéről, gazdag és tartalmas életútjának sokszor regényszerűen izgalmas történetéről.

 

  

SZÜLŐKNEK AJÁNLJUK!

  
 
    

AMIKOR FÉLRENÉZÜNK


Kim Stone felügyelő nehéz helyzetben van. Az aktuális eseténél nem számíthat a teljes csapatára; két társa egy magára hagyott kisbaba ügyében nyomoz a helyi román közösségben, amíg a felügyelőnő egy fiatal prostituált gyilkosát keresi. Az áldozatok a legelesettebbek és a legvédtelenebbek közül kerülnek ki - Stone-éknak azok haláláért kell igazságot szolgáltatniuk, akiket senki sem keres.


    

SORSTÖRŐ TÖRTÉNETEK

Évekig, csaknem tíz éven keresztül készültek ezek az olykor tragikus, máskor humoros, vidám, de leginkább tragikomikus történetek, amelyek a Ceuşescu féle diktatúra működését írják le sajátos, mindig az áldozat különleges szemszögéből. A sorstörő, vagy éppen sorsokat felemelő történetek sohasem érnek véget a diktatúra bukásával, a kor (test)szagát, a leheletét érezzük, a túlélés csodáját látjuk gyermekeink mosolyában is.LEGYŐZNI A FÉLELMET

Cserhalmi Imre könyve azt mutatja meg nekünk, hogyan tudjuk a magunk és a környezetünk javát szolgálni a legképtelenebb körülmények között is. Úgy tárja elénk a három hónapig tartó kényszerű bezártság történéseit, mint egy operatőr, aki hol a környezetéről, hol a közéleti eseményekről, hol pedig önmagáról rögzít jeleneteket, és mindehhez kiváló ritmusérzékkel váltogatja a perspektívákat.