SÖTÉT ÁRNYAK, HEVES VÁGYAK


Lexie Cavendish a főnöke megbízásából Írország viharos északi vidékére utazik, hogy előkészítse a Dunmore-kastély felújítási munkálatait. A méltóságteljes épületet furcsán ismerősnek érzi. Lehet, hogy kisgyerekként már járt itt? Miközben lassanként visszatérnek az emlékei, gyötrelmes rémálmokkal próbál megküzdeni. Vigaszt és segítséget csak a várkastély urának a fia nyújt. Vajon megbízhat a férfiban?

 

A MÁSIK FÜR ELISE

1935 nyarán egy tizenhét éves lány száll le a vonatról a bécsi Westbahnhofon. A fiatal Szabó Magda ezen a napon lép ki, vagy inkább be a nagyvilágba… Fellelt regénytöredékekből, a hagyatékból nemrég előkerült német nyelvű és most lefordított levelekből, egy mindeddig kéziratban lappangó elbeszélésből bomlik ki a történet, a közelgő háború árnyékában megélt és mégis csodálatos, négy önfeledt és szabad szerelmes nyár krónikája.    

 

AZ ELFELEJTETT NAP 


A tizenhét éves gimnazista lány, Jane Norton szakadékba hajt egy elhagyatott útról. Barátja és osztálytársa, David meghal, Jane agyából pedig törlődnek a végzetes nap eseményei. A baleset második évfordulóján Jane hátborzongató üzenetet kap: „Tudom, mi történt aznap este.” „Mindenki megfizet” – hangzik a fenyegetés. Jane kezébe veszi a sorsát és a rejtélyek nyomába ered.

 

 

A RÉGMÚLT ISMERŐS ARCA

Egy fotóalbum, egy emlékkönyv és egy biedermeier komód – ennyi jut Lilinek a családi hagyatékból. Nyomozni kezd családja múltjában, és amikor a munkahelyéről egy távoli, balti-tengeri szigetre küldik, az ottani a kastély padlásán talált, első világháborús katonaláda relikviáival utazásra indul egy letűnt korba. A régi levelek, rajzok és fotók két fiatal megható és fájdalmas történetét mesélik el, akik száz évvel korábban szerettek egymásba.

 

 

EGYMÁSRA HANGOLVA

Te jó ég, örökre elrontom a gyerekem! – fut át sokszor a maximalista szülők fején. De vajon tényleg elrontjuk a gyereket, ha nem felelünk meg mindenben az ideálnak? A könyv újszerű szemlélete abban rejlik, hogy a családi egyensúlyt állítja középpontba. Ettől függ ugyanis, hogy biztonságban érzi-e magát a gyerek, és van-e lehetősége igazán gyereknek lenni.

 

    

T T T

A 60-as és 70-es évek popzenészei gyakran cérnaszálon egyensúlyoztak. A könnyűzenei intézmények maguk dönthettek a zeneszámokról, amelyeknek még a Táncdal- és Sanzonbizottság próbáját is ki kellett állniuk. Hogy mit jelentett valójában a sorok között olvasni? A kötet izgalmas interjúiból párhuzamosan bontakozik ki cenzorok és cenzúrázottak, a hatalom birtokosai és a hatalomtól megfosztottak világa, s persze az is, hogy semmi sem fekete-fehér.

 

A MAJOM FŐZ 

 

Pálfi Norbert szarkasztikus humorral átitatott, fanyarul szellemes könyvében bibliai keretbe, Noé történetébe ágyazva meséli újra Aesopus és La Fontaine olyan klasszikus meséit, mint A holló és a róka, A tücsök és a hangya, A róka és a gólya. Eközben alaposan kiforgatja az eredeti történeteket, amelyekből nemcsak az állatvilág igazi természetét, hanem az emberekét is megismerhetjük…

 

TOVÁBBI ÚJDONSÁGOK 

    

Olvasna verset?


Feliratkozás hírlevélre