KÖNNYEKKEL FIZETNI

Párizs, 1944. Véget ér Franciaország német megszállása – Édith Piafot kollaborációval vádolják a francia hatóságok, és az énekesnő attól tart, hogy fellépési tilalommal fogják sújtani. Miközben bizonyítani igyekszik, hogy ártatlan, megismerkedik Yves Montand-nal, egy sete-suta, de tehetséges fiatal énekessel. Ezt is ajánljuk: Coco Chanel és a szerelem illata; Alma Mahler, Bécs múzsája

 


OKTÓBER


A kötetben főszereplője 66 nő azok közül, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc idején egy-egy harcoló csoportban fegyverrel vagy vöröskeresztes tevékenységgel, élelemellátással, netán röpcédulák előállításával vettek részt a szabadságért és függetlenségért folytatott küzdelemben.   


BEJRÚTI REJTÉLY


Az 1975. szeptember 30-án lezuhant HA-LCI felségjelű magyar repülőgép roncsait nem emelték ki a tengerből, a fekete dobozok felkutatására kísérletet sem tettek. Az eset tanulmányozásából és a következtetésekből a nyilvánosságot a mai napig kizárták. A megtalált áldozatok holttestét Libanonban temették el.
INDIAI KÉPNOVELLÁK
 


„Úristen, mennyi gyönyörű arc! Gyönyörű? Beszédes, történetes. Minden arcban egy történet, minden történetben egy újabb arc, és egy megismételhetetlen újabb történet abban is. Persze, a válogatás miatt is sűrű az élet!” (Kőrössi P. József)

 

 

ŐSZI SANZONOK 


Bornai Tibor 2010-es albumán a tizennégy dal többsége érzelmes, melódikus dal, amelyben a hangszerek közül a zongora hangja az uralkodó, ám az abszolút főszerepet a szövegek töltik be. Kedvenceink: Medveczky Medve, A „B” osztály, Ugye ezt utáltad?
VALÓSÁG VAGY KÉPZELGÉS?


Colly, a tizenéves amerikai lány egy családi perpatvart követően egy szadista emberrabló házaspár fogságába kerül. A regény öt évvel az – évekig tartó – raboskodása után játszódik, amikor már látszólag feldolgozta az őt ért trauma-sorozatot. Kiderül azonban, hogy a lány lelkében még eleven a bosszú szándéka, ahogy a félelem érzése is… 


   


HANGOS ŐSZ
letölthető hangoskönyv
 

    

Válogasson a Kaláka, a Benkó Dixieland Band,
Vukán György és mások zenei albumai közül!Feliratkozás hírlevélre