A MONARCHIA ELFELEDETT BOTRÁNYAI

1901 tavaszán a Nyugati pályaudvar füstös peronjára érkezik egy ártatlan, vidéki lány, Eliza, akit magával ragad a nagyvárosi élet forgataga. Végül a Kék Macska nevű kétes hírű lokál konyháján talál menedéket. Élete összeforr a Kék Macska lokál buja mindennapjaival. Vajon sikerül megőriznie tisztaságát ebben a fényűző, mégis romlott világban? Borbás Edina története, melyet valós események ihlettek, a boldog békeidőkbe repíti vissza az olvasót.

       


IJESZTŐ IGAZSÁG

Toni Murphy a kamaszok tipikus életét élte. A borzalmak egy nyári éjjelen kezdődtek, amikor a húgát brutálisan meggyilkolták. Tonit és a fiúját, Ryant emberölésért elítélték és börtönbe zárták. A most harmincnégy éves Tonit feltételesen szabadon engedték, így visszatérhetett a szülővárosába. Mindent kockára kell tennie, hogy megtudja, valójában mi történt azon az éjjelen, hogy igazán továbbléphessen...  

 

KINEK VAN JOGA LÉTEZNI?


„Rex vagyok. Jó Kutya vagyok.”
Rex két és fél méter magas, nagyrészt golyóálló, génsebészeti úton létrehozott biomorf, egy aljas háború vérszomjas eszköze. Intelligens, megérti a parancsokat, és ügyességét megjutalmazzák az agyába telepített implantok. Egyetlen vágya Jó Kutyának lenni, Jó Kutya pedig csak úgy lehet, ha engedelmeskedik Gazdinak. Gazdi pedig azt akarja, hogy ölje meg a gonoszokat. Mind egy szálig.

   

ÉJVADÁSZ AZ EZER VILÁGBAN


Az Éjvadász nevű űrhajó különleges küldetést teljesít. A felfedezők útja hosszú és mindentől elszigetelt, ráadásul idővel furcsa dolgok és megmagyarázhatatlan halálesetek történnek. A legénység tagjai paranoiával átszőtt, kétségbeesett nyomozásba kezdenek, mielőtt felőrölné őket a totális őrület. A kisregény George R. R. Martin, a Trónok harca szerzőjének ismeretlen oldalát mutatja be egy pattanásig feszült sci-fi rémtörténeten keresztül.

 

MAISEY AZ ERDŐBE MEGY


A tizenöt éves ikreket, Maisy és Duncan Mitchamet letoloncolják Nightingalesbe – egy hatalmas házba a New Forest mélyén –, ahol hidegszívű nagyanyjuk, Mrs. Mitcham felügyelete alá kerülnek. Az ikrek mostantól bármit megtehetnek, felfedezhetik a környéket, új barátokra lelhetnek, és megtapasztalhatják az első szerelmet is. Ám egy napon Duncan nem megy haza vacsorára. És másnap sem tér vissza. Sem harmadnap.


   
 

KIVÉTELES KATONÁK


A regény a Ritchie-fiúkról szól: azokról a zsidókról, akik Németországban születtek, de Hitler hatalomra jutása után fiatal fiúként elhagyták Európát, hogy Amerikában leljenek új hazára. De sosem felejtették el, mit tettek velük a nácik, így amikor az USA hadba lépett Németország ellen, beléptek a hadseregbe, ahol német nyelvtudásukat és kulturális ismereteiket kihasználva különleges kiképzést kaptak, mint kihallgatók.

 

HIVATALI ÁLLAMCSÍNY


Soha korábban nem jelent meg ilyen aprólékos portré hivatalban lévő elnökről úgy, hogy a szóban forgó vezető az első évét töltötte a pozícióban. Woodward belsős forrásokkal készített több száz órányi interjú, tárgyalások során rögzített feljegyzések, valamint személyes naplók, hivatalos akták és dokumentumok alapján írta meg a könyvét.


 

OTTHONOSSÁG ÉS IDEGENSÉG

 

Máté Gábor naplóiban hol a színész, hol a rendező perspektívájából pillanthatunk be egy-egy színdarab próbafolyamatába, közelről látjuk, hogyan dolgozik a színész a szereppel, a rendező a társulattal. Hogyan telik egy színházi ember egy napja a reggelitől és az el nem bliccelt edzéstől kezdve a próbán és a tanításon át egészen az esti előadásig és a hajnali naplóírásig.

 

Tekintse meg további e-könyvújdonságainkat!