"SISSI" PÁRIZSBAN


1958. A fiatal Romy Schneider szerepeiben az az édes, sugárzó szépség, amilyen a valóságban is. Rossz néven veszik, hogy nem tudja örök időkre megőrizni a tinédzser éveit. De nem is akarja. Karakteres, komoly színészi szerepre vágyik, és szabadulni szeretne a biztonságos és védett életéből. Egy újabb filmforgatás Párizsba csábítja, ahol megismerkedik a sármos Alain Delonnal és a szerelemmel.

 

EL NEM FELEDETT MELLÉKSZEREPLŐK

 

Anne L. Green olvasói kérésére csokorba szedte az Elfeledett sorsok novellásköteteit, melyek rövid szösszeneteket rejtenek és betekintést engednek a szót követelő szereplők életébe. Ha belekóstolnál az írónő pikáns párbeszédekben, fülledt szenvedélyben, váratlan fordulatokkal spékelt akciókban gazdag stílusába, jó helyen jársz. 
 
 
ORCHIDEA A TRÓNON


Orchidea az ágyasok intim világából a történelem színpadára lép. A lelkét felemésztő személyes veszteségek ellenére a lemondásokra ítélt, mégis elszánt és kötelességtudó császárné mindvégig megállja helyét felelősségteljes szerepében. A regény felidézi egy ismeretlen, ellentmondásokkal teli, archaikus birodalom végnapjait, bepillantva a gyönyörű paloták és tavak, a pompás kelmék, a választékos mandzsu hajviseletek és súlyos ékszerek világába.
 

  

 
SZERETETTELJES SÉRÜLÉSEK

 
Lien kilencéves, amikor szülei egy idegen család gondjaira bízzák: 1942-ben járunk, Hollandia náci megszállás alatt áll, a szülők remélik, hogy legalább a lányuk túlélheti a háborút. Negyven évvel később végleg megszakad a kapcsolat Lien és az őt befogadó család között. Mi lehet képes arra, hogy elszakítson egy ennyire erős köteléket? Bart van Es már felnőttként döbben rá, hogy van egy családtagja, akinek a létéről sem tudott. Személyes hangú, mélyen empatikus könyvében Lien nyomába ered.

ÚJDONSÁGAINK 

   

 

MENEKÜLŐÚT


A könyv tárgyilagosan szembesíti olvasóját az emberiség előtt álló társadalmi, környezeti és tudományos kihívásokkal. Kiderül, milyen forradalmi innovációk szükségesek ahhoz, hogy megújítsuk azokat az ágazatokat, amelyek leginkább felelősek a jelenlegi helyzetért. Bolygónk jövője a tét, de ha követjük a könyvben ismertetett tervet, a cél teljesíthető.


 

SZKÍTA ŐSÖK MESÉI
letölthető hangoskönyv

 
Őstörténetünk hajdani regéi, meséi, mondái csak szerény töredékekben élték túl a történelem viharait. A szerző e töredékek segítségével újrameséli az ősök örökségét új, izgalmas nyelvezettel. Közben – Németh Kristóf hangján – felidézi az ismeretlen és ismert századokat, az elfeledett és jól ismert történeteket – regöseink, keresztény krónikásaink és nagy íróink nyomában járva.


VÉGZETES SZERELMI NÉGYSZÖG

Ferenczi Sándor (1873–1933) a pszichoanalízis kezdeti időszakának egyik legfontosabb alakja és egyik legtermékenyebb teoretikusa, Freud kedvenc tanítványa volt. Hosszú ideig viharos apa-fia viszony volt közöttük, De a dráma elsősorban Sándor, a szeretője, Gizella és annak lánya, Elma közötti érzelmi bonyodalomban bontakozik ki. Hamarosan levelek és vallomások keringenek minden irányban, az érzések és díványok legnagyobb zűrzavarában.Válogass több mint 7700 elektronikus könyvünkből!