BÉCS MÚZSÁJA

Anna Schindler a századfordulós, szecessziós Bécs híres szépsége. Kegyeiért a Monarchia minden tájáról érkezett írók, festők, zeneszerzők versengenek... A zeneszerzői ambíciókat dédelgető fiatal nő nagy árat fizet a Mahlerrel kötött szerelmi házasságáért. Az asszony ihlető múzsa, támogató társ, mellette a zseni Mahler szárnyal és karriert épít. Alma Mahler egy idő után azonban ennél többre vágyik. 

 

       


SZÖKÉSBEN AZ ÉLET ELŐL

Az irodalmi Nobel-díjas Patrick Modiano legújabb, titokzatos alakokkal benépesített, sejtelmes hangulatú regényében a hatvanas évek Párizsának helyszínei és szereplői elevenednek meg. A lenyűgöző atmoszférájú, az álom és a valóság határmezsgyéjén mozgó regényben Párizs korabeli térképén egy emberi életút rajzolódik ki, és egy emberi sors rejtélye vár megoldásra.

 

 

MAJDNEM MINDENKI BOLDOG

A Kőgazdag ázsiaiak és a Kőgazdag barátnő után az immár méltán világhírűvé vált Kevin Kwan harmadszorra is fergeteges humorral rombolja le a bennünk élő sztereotípiákat a gazdag ázsiaiakkal kapcsolatban. „Kevin Kwan tudja, hogyan nyújtson bűnös élvezeteket. A riposztok szellemesek és csípősek, a túlzások elképesztőek, a részletek mindent felülmúlóan élvezetesek." (The New York Times)


  

 HÁROM A MAGYAR IGAZSÁG
letölthető hangoskönyv

Hogyan győzheti le egy vézna kiskölök másfél mázsás tornatanárát? Mit keres Rigoletto a panelban? Hol járhat e percben a BKV-hajú lány? És mi van, ha egy óvatlan pillanatban csak úgy kizuhanunk a semmibe? Ezek az irodalmi gyökereinkből táplálkozó karcolatok egyben stílusparódiák is, mert néha mintha Karinthy, máskor meg Örkény hangját vélnénk felfedezni a szerző sorai, illetve hangja mögött.


  

SZATÍRA AZ EMBERI SZÍVRŐL

Arthur Less kevéssé sikeres regényíró, közel az ötvenhez. Egy esküvői meghívó érkezik levélben: a fiútól, akivel együtt volt kilenc évig. Arthur nem mondhat igent a meghívásra, túlságosan kellemetlen lenne. De nem mondhat nemet sem. Kérdés: Miként úszhatná meg a kínos találkozót az exével? Válasz: Úgy, hogy elfogadja a meghívást. Mégis mi rossz történhet?


 


POLITIKAI GYILKOSSÁG A NYOLCADIK KERÜLETBEN


A krimi a 2015 nyári-őszi menekültválság három napján játszódik Budapesten. Kovács Baltazár, a Budapesti Rendőrfőkapitányság gyilkossági csoportjának roma nyomozótisztje egy péntek reggel névtelen SMS-t kap, benne az egykor Köztársaság téri pártközpont címével és egy halott férfi fotójával. Mire a romos pártházba ér, a holttest eltűnik. Felettesei nyomatékosan felszólítják: szálljon le az ügyről...


EZ IS HALÁLOS!

   

 

LENYOMAT


Ujhelyi István európai parlamenti képviselő Orbán Viktor kormányfő vízválasztó tusványosi beszéde után fogadta meg, hogy minden vasárnap egy-egy nyílt levélben mutat rá a rendszer bűneire. Ezt néhány kivétellel minden vasárnap meg is tette, kongatta és kongatja most is a harangokat. 

 

 

MAGYAR SÉTÁK

„Tunyogi László új könyvében a magyar történelemben tesz személyes sétákat, ismert és kevésbé ismert alakok életének egy epizódját festi meg, hogy aztán a novellisztikus cselekményből megértsük magát az emberi sorsot is. Régi ismerősök kerülnek elénk, Gellért püspök, Dózsa György, Rákóczi, Horthy.” (Darvasi László)MÉG SZÉP!

   


A SZERKESZTŐ AJÁNLJA 

Az összeomló birodalom, azaz a világűrt benépesítő emberiség Egyesülés néven ismert közössége nagy bajban van. A naprendszerek közötti gyors utazást lehetővé tévő Ár téralagútjai sorban eltűnnek, és a bolygókra az elszigetelődés sorsa vár. Az Egyesülést vezető új, fiatal Emperor szembeszállna a végzettel, de a gazdasági hatalmat birtokló családi klánok közül egyesek elérkezettnek látják az időt, hogy újraossza a birodalom feletti hatalmat. A nagyszerű John Scalzi (Vének háborúja) ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak. 

 

A FANTASZTIKUM ÚJ ÚTJAI

Egy lehengerlő és időtálló gyűjtemény, mely egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre – mi az univerzum természete? mit jelent embernek lenni? –, és olyanokra, amikre soha nem gondolnánk. Az Érkezés című film sokszoros díjnyertes írójának (Életed története) novellái könnyed eleganciával bizonyítják, hogy az összetett és jól átgondolt sci-fi történetek még mindig nem érték el a műfaj legvégső határát.


 

   

Válogasson e-könyv-újdonságaink közül!Feliratkozás hírlevélre