AZ ÖRÖK IFJÚSÁG FORRÁSÁRÓL


Mivel jutalmazta meg a jaguáristen a piaci macskát? Hogyan szelídítette meg a szerelmes lány a vad halakat? A mítoszok világát idéző történetekben istenek, varázslók, tündérek, szerelmesek, különleges állatok mesélik és teremtik újra a világot és teszik mindezt fanyar bűverővel – Balsai Móni tolmácsolásában.

  

CORMORAN ÉS ROBIN

 
Cormoran Strike sosem nyúlt döglött aktákhoz, főleg nem olyanhoz, amely negyven éve megoldatlan. Strike és Robin nyomozása Margot Bamborought eltűnése után egy pokolian bonyolult üggyé alakul, tarot kártyákkal, egy pszichopata sorozatgyilkossal és megbízhatatlan szemtanúkkal. Mindketten megtanulják, hogy olykor a több évtizede megoldatlan ügyek is halálosak tudnak lenni.


 

KÉMJÁTSZMÁK BOHÉMIÁBAN


1427-ben a prágai huszita eretnekek egymás után nyerik a csatákat Róma seregei ellen. Az inkvizíció kémei azonban mindenütt ott vannak, és a katolikus nemesek Szilézia lerohanására készülnek. Európára a háború árnyéka borul. A husziták vezetői titkos küldetésre küldik Reynevant, az ifjú orvost. Neki nem csupán a rábízott feladattal kell megbirkóznia, de bosszút akar állni fivére haláláért is, és az egész vidéket tűvé teszi eltűnt szerelméért.

 

      

A MEGOSZTOTTSÁG ÉS AGÓNIA ÉVEI 


Ian Kershaw átfogó tudósítást ad Európa példátlan erőszakkal és katasztrófákkal átszőtt korszakáról, az I. világháború kitörését megelőző időszaktól kezdve Hitler felemelkedésén keresztül a II. világháborút követő európai hatalmi berendezkedés sajátosságaiig. A metszően pontos, brilliáns mű bepillantást enged az európai történelem viharos korszakába, amely máig hatóan alakította nemcsak a kontinens, hanem az egész bolygó történetét is.


 

GYÓGYÍTÓ MÉHMÉREG
 

Az Amiről az orvos nem mindig beszél hiánypótló, rendhagyó egészségmagazin. Különlegessége abban rejlik, hogy megbízható, tudományos kutatásokon alapuló válaszokat ad az egészséggel és betegségekkel kapcsolatos nyugtalanító kérdésekre – tabuk nélkül. Olvass bele az áprilisi magazinba és ismerd meg a részletes tartalomjegyzéket.


 

 

HÁROM-, NÉGY- ÉS TÖBBSZÖGEK 


A címadó írás pontos látleletet ad 1905-ből azokról a korabeli társadalmi elvárásokról, amelyek képesek megnyomorítani egy fővárosi polgárlány életét. Az 1903-as Éva című kisregény a Molnár-életműben páratlan módon egy világtól elzárt, hegyvidéki faluban játszódik. Az Egy gazdátlan csónak története (1901) főhőse, a tizenöt éves Pirkó már nagylánynak gondolja magát, hiszen elérte a halálos szerelem – vagy legalábbis az, amit ő annak érez.

    

A SPANYOLNÁTHÁTÓL A COVIDIG 


A Los Angeles-i tüdőpestistől és az argentínai papagájkórtól az AIDS-, SARS-, Ebola- és koronavírus-járványig eltelt bő száz évet egymást követő váratlan fellángolások kísérték. A könyv kiválóan érzékelteti a tudomány korlátait a természettel szemben, és bemutatja, hogyan formálták a kórokozók miatti válságokat az emberek is legalább olyan mértékben, mint a mikrobák.

 

 

MOST EZT OLVASSUK

 

A történelmi Magyarország 1918. október 31-én összeomlott. Győzött az „őszirózsás forradalom”. Mindaz, ami a Károlyi Mihály nevével fémjelzett eseménnyel elkezdődött, máig sem jutott nyugvópontra a magyar történeti emlékezetben. Hatos Pál utólagos igazságtevés és elfogult mítoszok helyett a dokumentált, izgalmas események folyamával meséli el az egyre radikálisabb és anarchikusabb forradalom 140 napját, amely a kortársak ezernyi személyes történetén át válik testközelivé.

 


Válogass elektronikus könyv kínálatunkból!