KŐGAZDAG ÁZSIAIAK


Amikor Rachel Csu, a fiatal, intelligens New York-i egyetemi tanár beleegyezik, hogy a nyarat Szingapúrban töltse barátjával, a szintén egyetemi tanár Nicholas Younggal, egy szerény, békés családi fészket képzel el. Nem sejti, hogy Nick otthona történetesen egy palota, és hogy a legfurcsább, legőrültebb, leggazdagabb emberek fogadják, akikkel életében addig találkozott. Szatirikus, eredeti humorral átszőtt regény, letehetetlen olvasmány elképesztő gazdagságról és fényűzésről. Folytatása: Kőgazdag barátnő.
    


FRAN ÉS A TEHENEK


Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjasotthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja. A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csodaszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül…

    

   

 

MI TÖRTÉNT EZZEL AZ ORSZÁGGAL?


A dúsgazdag Nero Golden, amikor az Egyesült Államokba emigrál, úgy gondolja, maga mögött hagyhatja a múltat. Három fiával együtt Manhattanben kezd új életet. Hogy honnan jött, nem számít, csak az, hogy itt is az élet császára lesz. Rushdie  új regénye nemcsak egy bevándorlócsalád tragikus története, hanem Amerika elmúlt nyolc évének döbbent és döbbenetes látlelete is.

  

A BŰNBAK NEM NYUGSZIK


Az Oxen-trilógia első részében az egykor a Balkánon és Afganisztánban is szolgált háborús veteránnak ki kell derítenie, vajon a dán titkosszolgálat feje valóban megfigyeli, vagy inkább védelmezi a politikai és szellemi elitnek egy gyilkosságsorozatban érintett tagjait. És azt is, ki, miért és hogyan tünteti el sorra a bizonyítékokat, a tanúkat és néhány áldozat holttestét!

 


A SÁRGASZÍNŰ LÓ REJTÉLYE

Mark Easterbrook jól tudja, hogy a Sárgaszínű Ló rejtélyének megértéséhez a legelején kell kezdenie. Babonák, okkultizmus, Shakespeare-drámába illő, boszorkányos öregasszonyok bukkannak fel a nyomozás során - és egy baljós névlista, melynek tagjai többnyire már halottak... Bárhol is kezdődött ez a történet, Mark és társa, Ginger azt kívánják, bárcsak soha ne bukkantak volna a rejtély nyomára.

 

   

 

HARCBAN A VILÁGGAL  

A zsivány kamasz, a csacsacsabajnok, a kungfumester, a legyőzhetetlen ellenfél, a világhírű színész, és nem utolsósorban egy új harcművészeti stílus és életfilozófia, a jeet kune do létrehozója. Egy sokféle arc és érzékeny, de erős lélek egy apró termetű kínai férfiban, akinek nevét az egész világ ismeri. A könyv röviden, de annál tömörebben tárja elénk a felejthetetlen harcos harminckét évnyi életútját.


 

DARABOKRA HULLVA


Az első világháborút követő hónapokban Közép- és Kelet-Európa politikai átalakulásának egyik legfontosabb eleme az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása és a történelmi Magyarország darabokra hullása-szaggatása volt. Az 1918 őszétől 1920. június 4-ig tartó folyamat fontos állomásait mutatja be Romsics Ignác - széles körű hazai és külföldi forrásbázisra támaszkodva.


 

ÉVEZREDES REJTÉLY NYOMÁBAN


Miért szeretünk? Miért éppen azt szeretjük, akit szeretünk? Szeretjük is, akibe szerelmesek vagyunk? Miért múlik el a szerelem, és miért alakul át idővel szeretetté? Másképp szeret a nő, mint a férfi? Révai Gábor és beszélgetőpartnerei, a humánetológus Csányi Vilmos és a pszichiáter Bánki György esettanulmányokra, tudományos példákra és saját személyes tapasztalataikra hivatkozva a válaszokat keresik.