logo
A fel nem robbant csecsemő
Wisinger István

A fel nem robbant csecsemő

Emlékek és képek a XX. századból

Ez a könyv rendhagyó önéletrajz, amelyben a történethez hozzátartoznak a családi és közéleti fényképek, dokumentumok, családi levelezések.
Ez a könyv „egy fel nem robbant csecsemő” életének krónikája, tükör, amelyben a szerző – aki maga is formálója az eseményeknek – az olvasót a 20. század néhány történelmi pillanatával is szembesíti. Önportré és „családregény” ez a könyv, a személyes történelem egy mozaikdarabja.
A szerző vezérelve ma is az, ami egész pályáját végigkíséri: a türelmes megértés, a jó és rossz felmutatása. Könyve tisztelgés a pálya, valamint a pályatársak és kortársak életműve előtt, egyben kritikus fellépés azzal szemben, ami mellett másképpen elmenni neki nem lehet.
Wisinger István sorsában az olvasó gyakran a saját élete fordulataira is ráismerhet, és Karinthy Frigyessel együtt üzenhetik a mindenkori utókornak: „Egy élet története egyben regénye is annak...”

„Ez a mű sokkal több, mint kordokumentum. Maga a történelem. Elmulaszthatatlan olvasmány!”
Bárdos András, televíziós újságíró, egyetemi docens

„Wisinger István szereti a televíziózást. Azt is szerette, amelyikben még filmszalagra vették a riportokat, és a hangot külön orsós magnó rögzítette, amikor még négy-öt millió néző igyekezett haza, hogy a hétvégi politikai műsort megnézze, és amikor még a televíziós újságíró szakmának volt becsülete. Wisinger, a televíziós szakma legendás alakja, könyvében elmondja, mi történt vele, velünk, és mi történt azokkal a hírességekkel, akiket kérdezett annak idején. Mi lett a szakmai álmokkal, reményekkel és eredményekkel, a régi barátokkal és kollégákkal. A hőskort csak hírből ismerő fiatalabbak is sok újat tudhatnak meg egyebek mellett Isaac Asimovról, Göncz Árpádról, Faludy Györgyről, Ingmar Bergmanról, Olof Palméról, Szent-Györgyi Albertról, Neumann Jánosról, Richard Nixonról, Páskándi Gézáról, Szepesi Györgyről, Kurt Waldheimről, Wigner Jenőről, Teller Edéről vagy éppen Kádár János és Nicolae Ceauşescu 1997-es találkozásáról. És arról, hogy Wisinger István még mindig szereti a televíziózást.”
Horvát János, televíziós újságíró

„Nemcsak érdekes és izgalmas írás, hanem igaz is. Évtizedes tanú vagyok rá!”
Szegvári Katalin, tévériporter

Tulajdonságok

  • 165 x 235 mm
  • 376 oldal
  • fekete-fehér fotókkal
  • ISBN 978-615-527-442-8

További ajánlatunk

Sors-húzó
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %
Igaz szeretet
4 800 Ft 4 080 Ft
-15 %
Értékteremtők 2016
2 980 Ft 2 533 Ft
-15 %
Meryl Streep, Hollywood királynője
4 990 Ft 3 840 Ft
-23 %