logo
Szeszföld
Mo Yan

Szeszföld

Nobel-díj 2012

Eredeti ár: 3 800 Ft
- Szépirodalmi akció -
Akciós ár: 1 499 Ft

Mo Yan regénye a mai Kínába viszi el olvasóját. A közös utazás a Szeszföld nevű városba vezet, egy korrupt és szürreális álomvilágba, amely tele van babonákkal, hihetetlen étkekkel és furcsa történésekkel.
Amikor a döbbenetes mennyiségű alkohol előállításáról és fogyasztásáról, valamint a bűnügynek számító kulináris élvezetekről szóló pletykák és szóbeszédek a tartományi Népi Ügyészséghez egy névtelen feljelentés révén eljutnak, a helyszínre küldik Tom Port, a neves nyomozót, aki megtapasztalja, hogy vannak, akik a szesz mértéktelen fogyasztásától meg se rezdülnek, s ezért hősként tisztelik őket – de ő maga részegségében többször is megjárja a poklokat. A Szeszföld a mai Kína társadalmának autentikus kritikája, amely a távol-keleti ország múltjában keresi a mai történések magyarázatát.

„Viszonylag »extrém« regény ez, nemcsak mágikus realista felfokozottsága teszi azzá (…), de az elbeszélés modern stílusú felszabdalása és (…) eklekticizmusa is.” (Jeffrey C. Kinkley)

„Mo Yan regénye fejezetről fejezetre lázasabb hangon szól, átható, lenyőgözo képei és vad fantáziára valló kitérői hatásukban összeadódnak, és feltárják az író félelmes víziójának teljes körét.” (Publishers Weekly)

„A Szeszföld lenyűgöző és egyszersmind felvillanyozó regény, bizonyítja, hogy nincs olyan elnyomó rendszer, amely képes megfojtani a kreatív képzeletet.” (Google books)

Tulajdonságok

  • 135 x 195 mm
  • 400 oldal
  • ISBN 978-615-527-446-6

További ajánlatunk

Ceauseşcu gyermekei
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Rejtő Jenő elveszett naplója
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Madame Picasso
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Angyalcsinálók
Eredeti ár: 1 800 Ft
Akciós ár: 450 Ft