logo
ZBIG
Szerkesztette: Charles Gáti

ZBIG

Zbigniew Brzezinski, a stratéga

Eredeti ár: 3 490 Ft
- Szépirodalmi akció -
Akciós ár: 450 Ft

A „kolléga és nagy rivális” Henry Kissinger munkásságáról könyvtárnyi irodalom jelent meg, de semmi sem indokolja, hogy mellőzzünk egy olyan életutat - Zbigniew Brzezinskiét - amely van annyira izgalmas, eredeti és hatékony, mint Kissingeré.
Charles Gati könyve egymásra szervesen épülő négy részből áll.

Az elsőben a tanulmányok azonosítják Brzezinski mára már állandósult helyét abban a befolyásos politikai és értelmiségi közegben, amelynek rálátása van az Egyesült Államok nagypolitikai döntéseire: itt születnek meg azok a koncepciók, amelyekre a döntések meghozatalakor a politikai szféra gyakran támaszkodik.

<br>A második rész tanulmányai történeti szempontból elemzik és értékelik a Nemzetbiztonsági Tanácsban eltöltött éveket.

<br>A harmadik az ezt követő időszakot mutatja be, amikor Brzezinski nem látványos, mégis a szó szoros értelmében sorsdöntő missziókat vállalt. Teljesen újszerűen, eddig ismeretlen tényeket felsorakoztatva mutatja be például II. János Pál pápa és Brzezinski „konspirációit”, melyek mintegy felgyorsították a lengyel rendszerváltást.

Az utolsó fejezet egyfajta személyes számadás a professzorról, az amerikai értelmiségiről és a lengyel hazafiról.
A bevezetőt Charles Gati írta, ő maga válogatta a tanulmányokat, és ő kérte fel a szerzőket, akik között olyan, világszerte jól ismert személységek vannak, mint Francis Fukuyama filozófus, Adam Garfinkle, a The  American  Interest  alapító főszerkesztője, vagy David J. Rothkopf, a Foreign Policy folyóirat igazgatója. Az előszót Jimmy Carter jegyzi, akinek az elnöksége idején Brzezinski nemzetbiztonsági tanácsadóként élete legmagasabb közéleti pozícióját töltötte be.

(Ara-Kovács Attila)

Tulajdonságok

  • 145 x 200 mm
  • 360 oldal
  • ISBN 978-615-527-458-9

További ajánlatunk

A feudalizmus továbbélése a mai Magyarországon
Eredeti ár: 2 490 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Közoktatás és politika
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
A varázsát vesztett jövő
Eredeti ár: 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Diktatúrából demokráciába
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft