logo
Magyarország a második világháborúban - Bookazine

Jelenleg nem rendelhető

A BBC History különszáma

Magyarország a második világháborúban - Bookazine


Eredeti ár: 1 990 Ft

A Kossuth Kiadó a BBC History világtörténelmi magazin különszámaként 2013-ban két kötetben megjelentette a második világháború történetét egyetemes történeti nézőpontból. A sorozat folytatásaként most Magyarország a második világháborúban címmel ad ki hasonló szerkezetű kötetet.

A kiadvány szerkezete – 15-18 átlagban fél ívnyi terjedelmű cikk – kiváltképp lehetőséget ad a szerkesztőségnek legfontosabb célja eléréséhez: kitekintést nyújtva az 1919 és 1939 közötti időszakra is a korszak legismertebb történészeinek tollából kiegyensúlyozott keresztmetszetet kívánunk adni a világháborús hét esztendő hazai történetéről. Jóllehet a tanulmányok többsége politikatörténeti megközelítésű, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutatóinak jóvoltából a kiadvány áttekinti hazánk második világháborús hadtörténetét is.

Néhány téma a kötetből: Ablonczy Balázs  Teleki Pál miniszterelnökségéről ír,  Romsics Ignác a  Kassa bombázásával kapcsolatos tényeket elemzi, Pritz Pál  a Kállay-kormány kísérleteit veszi számba a háborús részvétel árának csökkentésére, Szabó Péter a magyar hadsereg a Don-kanyarban elszenvedett tragédiáját foglalja össze, Ungváry Krisztián azt mutatja be, hogy mit tudott a hatalmi elit a zsidóüldözésekről az ország megszállása előtt, Romsics Ignác  összefoglalja, hogy a nagyhatalmaknak béke-elképzelései voltak 1943-ban Magyarország háború utáni határairól, John Lukacs arra a kérdésre válaszol, hogy elkerülhető lett volna-e az ország háború utáni szovjet megszállása.

Miként az előző két kötetben tettük, ebben a kiadványban is a mű gerincét a részletes annotált kronológia adja.

Tulajdonságok

  • 215 x 285 mm
  • 146 oldal
  • színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal
    DVD melléklettel
  • ISBN 977-206-252-001-7

További ajánlatunk

A Harmadik Birodalom - Bookazine
Korábbi ár: 1 990 Ft
Akciós ár: 690 Ft
Az ókori Egyiptom - Bookazine
Eredeti ár: 1 290 Ft
Akciós ár: 690 Ft
Az ősi Mexikó - Bookazine
Eredeti ár: 1 190 Ft
Akciós ár: 690 Ft
Az Osztrák–Magyar Monarchia II. - Bookazine
Eredeti ár: 1 590 Ft
Akciós ár: 1 272 Ft