logo
Élet az élet után

Jelenleg nem rendelhető

R. Kárpáti Péter

Élet az élet után

Halálközeli élmények Magyarországon

Beszélgetés hazai szakértőkkel, ismert személyiségekkel és átélőkkel − pro és kontra.

A halállal kapcsolatban nem csupán az életből való távozás tudata nehéz, de legalább annyira fájó a szeretetkapcsolatok visszavonhatatlan szétszakadása. De elgondolkoztunk-e valaha azon, hogy eltávozott szerettünk lelke, lénye tovább él-e, és ha igen, vajon mi történik vele?
A halál vajon a mindenkori létezésünk végét jelenti? Vagy csupán a Földön eltöltött életünk fájó záróakkordja?
A korábban tabuként kezelt témában egyre gyakrabban látnak napvilágot beszámolók, kutatási eredmények, zavarba ejtő tapasztalatok. Óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy van-e élet a halál után?

„A kötet azért jött létre, hogy a lehető legtárgyszerűbben bemutassa mindazt, amit a halál közeli élmények jelenségköréről most, a 21. század elején tudni lehet. Nem célunk a halál utáni bárminemű létezés tagadása, igazolása, megkérdőjelezése, vagy misztifikálása.
Mivel Magyarországon viszonylag kevés hiteles forrás érhető el e sokakat érdeklő és vitatott témakörben, úgy gondoltam, érdemes lenne utánanézni és közzétenni a lehető legtöbb ismeretet a halálközeli élmények jelenségköréről.
A filmsorozatban és az abból készült jelen kötetben igyekeztem objektíven bemutatni mindazt a tényanyagot, ami a legújabb tudományos magyarázatok, kutatási eredmények ismertetése mellett a magyarországi átélők eseteivel, orvostudományi és vallási szakértők véleményével, valamint ismert és szakmájukban elismert közéleti szereplők gondolataival bővítheti ismereteinket.
Az ország különböző pontjain forgatva meglepő felismerés volt számomra, hogy lényegesen többen vannak ma Magyarországon azok, akik saját tapasztalattal rendelkeznek e témában, mint azt korábban feltételeztem.
A film forog tovább. Célom, hogy a halálközeli élmények magyar ajkú átélőinek történeteit közreadva minél több ismeretet szerezhessenek az érdeklődők ebben a kissé még ma is tabuként kezelt témakörben.” (R. Kárpáti Péter)

A kötetben megszólalnak: 

dr. Bárdos György neurobiológus professzor  Benkő László zenész  dr. Garamvölgyi László igazgató, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács  Jókai Anna író  dr. Keller Éva igazgató, Igazságügyi Orvostani Intézet  Molnár Piroska színművész  dr. Papp Lajos szívsebész  Paulinyi Tamás író, PSZI-kutató  Réz András esztéta  dr. Székely László szívsebész  dr. Szűcs Ferenc teológus professzor  Vágó István, a Szkeptikus Társaság volt elnöke  dr. Vekerdy Tamás pszichológus...

... és az átélők.

Tulajdonságok

  • 140 x 205 mm
  • 240 oldal
  • ISBN 978-963-097-986-3

További ajánlatunk

Buddha besétál a kocsmába…
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %
Perzsa bölcsességek
2 800 Ft 2 380 Ft
-15 %
Parapszichológia, a rejtélyek világa
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
Eltűnt kultuszok atlasza
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %