Borítókép: 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell
Noran Libro Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 304 oldal
  • ISBN 978-615-551-341-1

több szerző 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell

Eredeti ár: 2 990 Ft
Korábbi ár: 1 495 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 748 Ft

A kötet ötven magyar szerző írását adja közre: ötven, a baloldal számára fontos könyvről írt ötven önmagát – különböző módon, de – baloldalinak tartó értelmiségi. Szerzőink lefedik a magyar baloldali gondolkodás három generációját, vidékieket, fővárosiakat, külföldön élő és határon túli magyarokat – a magyar közéletben évtizedek óta aktív szerzőket és egyetemistákat egyaránt. Ötven általuk választott és számukra fontos könyvről írtak, melyekről úgy gondolták, hogy ismernie kell őket minden baloldalinak.

Az eredmény hűen tükrözi a magyar baloldali gondolkodás sokszínűségét. A feldolgozott témák a kapitalizmus meghaladhatóságától a baloldal választási kudarcainak okain át a hétköznapi elnyomás elleni küzdelem lehetséges módjáig terjednek. A baloldal szinte minden ideológiai árnyalata képviselteti magát a centrista-pragmatista „új demokratáktól” és szociálliberálisoktól a zöld és feminista szerzőkön át a radikális baloldaliakig.
Társadalomtudományos esszék és közgazdasági bestsellerek ugyanúgy recenziót kaptak a kötetben, mint szépirodalmi művek.

A kötet érdekes lehet mindenki számára, aki – szerzőinkhez hasonlóan – valamilyen módon baloldalinak tartja magát. Számukra megmutatja, hogy minden ellenkező jel ellenére létezik baloldali kultúra, léteznek a napi politikai érdekeken túlmutató értékek, és léteznek a ma problémáira adott baloldali válaszok is. De gondolatébresztő lehet mindenki számára, aki ideológiai hátterétől függetlenül szurkol annak, hogy legyen ismét egy szellemi ellensúlya annak a társadalomromboló ideológiának, mely napjaink Magyarországán uralkodik. A kötet egy ilyen élő baloldali kultúra felé tesz ötven kis lépést.

Böcskei Balázs és Sebők Miklós szerkesztők

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok