logo
Gyereklélek sportcipőben

Jelenleg nem rendelhető

Gyömbér Noémi, Kovács Krisztina, Ruzits Éva, dr. Kiss Gergely közreműködésével

Gyereklélek sportcipőben

Fiatalkori és utánpótlás sportpszichológia mindenkinek

A rendkívül sikeres Fejben dől el – sportpszichológia mindenkinek szerzői a fiatal és utánpótlás-korosztálynak, illetve az őket nevelő szülőknek és edzőknek állították össze újabb könyvüket. A kötettel együtt jelenik meg a Gyereklélek sportcipőben – mentális napló sportoló fiataloknak.

„Hagyjuk békén a gyerekeket! A legfontosabb dolog fiatalkorban az, hogy mindenki szeretettel menjen le edzésre. Élvezzék a sportot, próbálják megkeresni azt a sportágat, ahova szívesen járnak, és szeretik azt, amit csinálnak, mert kényszerből nem lehet sportolni.”  (Cseh László)

„A sikeres, átlagon felüli sportoló fejben különbözik versenytársaitól, hiszen ott születik meg minden gondolat, ami a későbbiekben cselekedetté alakul. Egyszerűen hangzik, a valóságban ez ennél sokkal bonyolultabb. Fontos a cél, ami a sportoló szeme előtt lebeg nap mint nap. Ezért a célért lesz képes szenvedni, keményen edzeni és rengeteg pluszmunkát végezni.” (Nagy Ádám)

„A sport közösségeket képes építeni, egy csapathoz tartozásnak és a közösen elvégzett munkának hatalmas ereje van. Minden akkor változik meg, amikor elkezdődnek az első megmérettetések, és az ember szembesül azzal, hogy nem az ő gyereke lett az első, vagy a legjobb. Én is nagyon nehezen éltem meg ezeket a helyzeteket, noha nálunk nem volt eredményközpontúság.” (Jakupcsek Gabriella)

„Kamaszokkal dolgozom, sokszor nagyon nehéz velük. Az edzőnek egy kicsit pszichológusnak is kell lennie. Egyiket a keményebb szóval lehet belátásra bírni, míg a másiknak simogatás kell, hogy kihozza magából azt, amit tud. A másik fontos dolog, hogy motiválni kell őket a saját lelkesedéseddel, szenvedélyeddel, ez átragad a srácokra. Ha beleélem magamat az edzésbe, az olyan, mintha én lennék az ő helyükben, és ez be is szokott jönni. Nekem a munkám a szenvedélyem, és a példamutatás ragadós tud lenni.” (Erdei Zsolt)

Tulajdonságok

  • 145 x 200 mm
  • 376 oldal
  • ISBN 978-615-551-365-7

További ajánlatunk

Hogyan neveljük felnőtté?
3 800 Ft 3 230 Ft
-15 %
Boldogabb élet - jó halál
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %
A személyiség ereje
3 600 Ft 3 060 Ft
-15 %
Bűn vagy bűnhődés
1 800 Ft 1 530 Ft
-15 %