logo
Lapzárta

Jelenleg nem rendelhető

Lapzárta

A Népszabadság-sztori


Eredeti ár: 2 990 Ft

Miért végezték ki idén október 8-án a Népszabadságot?
Ki hozta meg az ítéletet és ki vezényelte a kivégzőosztagot? Hogyan élte túl a Népszabadság egykori gazdáját, az MSZMP-t és miként tudott az 1990 utáni Magyarországon az ország vezető minőségi lapjaként megmaradni? A lap ismert szerzői beszélnek munkamódszereikről, újságírói elképzeléseikről is.
A szerzőket most másik oldalukról ismerheti meg az olvasó. Nem az ország, a világ ügyeiről számolnak be, hanem személyes sorsukról, ami egyben a magyar sajtószabadság sorsa is. Az olvasó megtudhatja, milyen eljárásban volt részük a változó tulajdonosok részéről, végül hogyan élték át ezeket a heteket. Milyen furfangos csellel zárta ki a munkatársakat a kiadó? Hogyan fosztották meg őket elektronikus levelezésüktől, bizalmas anyagaiktól? Miért lebegteti a titokzatos új tulajdonos a Népszabadság újraindításának lehetőségét, miközben a kiadó új vezetői a kormánybarát laptól érkeztek?
A kötetben sok olyan történet is helyet kap a lap elmúlt évtizedeiről, amelyekről eddig nem beszéltek. Szó lesz a pártállami Népszabadságról és az újságírók 1989-es lázadásáról. Tisztázódnak a rendszerváltás utáni évtizedek ügyei, kiderül, mi igaz abból, hogy a lap veszteséget okozott a tulajdonosoknak. A Népszabadság holtában is világhírű: a szerzői kollektíva összegyűjtötte a lap elleni merénylet hazai és nemzetközi visszhangját. Az előszóban Spiró György vall a Népszabadsághoz fűződő több évtizedes kapcsolatáról.

Tulajdonságok

  • 130 x 200 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-615-566-730-5

További ajánlatunk

Konzervatív reform
Eredeti ár: 4 900 Ft
Online ár: 3 920 Ft
Kádártól Orbánig
Eredeti ár: 3 900 Ft
Online ár: 3 120 Ft
A választás fensége
Eredeti ár: 3 400 Ft
Online ár: 2 720 Ft
A varázsát vesztett jövő
Eredeti ár: 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft