logo
Sajtóstul a házba
Dési János

Sajtóstul a házba

Régi és új anekdoták a média világából

Eredeti ár: 2 800 Ft
- Szépirodalmi akció -
Akciós ár: 450 Ft

„Dési János könyve éppúgy felidézi a régi és szerencsére velünk élő, alkotó nagyok emlékeit – Vitrayét, Friderikuszét, Szegváriét, és a sor még hosszan folytatható lenne –, mint a valamikori, elsüllyedt „kicsikéit”, a sajtó napszámosaiét, akikre már csak pár porosodó újságévfolyam és néhány tréfás anekdota emlékezik.
Mik ezek az írások? Szórakoztató, vidám történetek, egyfelől. Móka és kacagás – egy egyáltalán nem vidám korból. Másfelől azonban kiadnak egy korrajzot a sajtónak arról a porladó korszakáról, amikor még nem létezett internet, Facebook. A hírekért, a riportokért meg kellett küzdeni, el kellett utazni, közel kellett menni – nem lehetett csak úgy összelopkodni az anyagot.
S érdekes módon közben mégiscsak maradt idő fergeteges ugratásokra (hogyan hitessük el a kollégával, hogy mindjárt kilövik az űrbe), és az emlékezetes történetekből a szerkesztőségi mindennapok állandó tartozékává váló elbeszélések lettek. S ezek így, most kerülnek a nagyközönség elé.
Ilyenek voltunk? Ilyenek is.
Ráadásul elolvasni mindezt egyszerűbb, biztonságosabb és főképpen szórakoztatóbb, mint átélni. Bár – sokszor az is különös élmény volt…”

Vágó István

Tulajdonságok

  • 135 x 185 mm
  • 288 oldal
  • ISBN 978-615-566-734-3

További ajánlatunk

SZIGET - 20 év HÉV
Eredeti ár: 1 490 Ft
Online ár: 1 192 Ft
Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban
Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 1 992 Ft
Turulmadár fenn az égen
Eredeti ár: 1 800 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Magyar menóra
Eredeti ár: 3 990 Ft
Akciós ár: 1 499 Ft