logo
Terítéken a világegyetem
Neil deGrasse Tyson

Terítéken a világegyetem

Asztrofizika mindenkinek

Az elmúlt években nem telt el úgy hét, hogy ne hallottunk volna a vezető hírek között valamilyen új kozmikus felfedezésről. Úgy tűnik, a nagyközönség őszintén érdeklődik a csillagászat iránt. Ezt bizonyítja például a tudományos tévéműsorok emelkedő nézettsége, de az is, hogy a producerek és rendezők, valamint a neves színészek közreműködésével készült tudományos-fantasztikus filmek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Bár napjainkban sok tudományterület felszálló ágban van, a legmagasabbra mégis az asztrofizika csillaga emelkedett. Hogy miért? Tyson szerint a válasz egyszerű: mindenki nézett már fel a csillagos égre azon töprengve, hogy hogyan működik a mindenség és hogy hol is van a helyünk a világegyetemben.

A világ kedvenc asztrofizikusa ezúttal érthető és tömör bevezetést kínál az asztrofizika rejtelmeibe azoknak, akik túlságosan elfoglaltak, hogy előadásokon, tankönyvekből vagy sokszor unalmas dokumentumfilmekből tájékozódjanak.

Ez a kis könyv megalapozza az olvasó asztrofizikai műveltségét, és nem titkolt célja, hogy meghozza a kedvet ahhoz, hogy elmélyüljünk a világegyetem megismerésében.

Tulajdonságok

  • 125 x 180 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-09-9274-9

További ajánlatunk

Csillagképeskönyv
7 500 Ft 6 375 Ft
-15 %
Magyar tudománytár 3. kötet
9 800 Ft 8 330 Ft
-15 %
Álmodó vízek
6 990 Ft 5 942 Ft
-15 %
Természettudományi enciklopédia 2. kötet - Őslények…
1 800 Ft