logo
Auschwitzi bölcsődal

Jelenleg nem rendelhető

Mario Escobar

Auschwitzi bölcsődal

Ha Ön nyomdahibás kötetet kapott, kérjük, küldje el a számla számát vagy a lefotózott számlát az it@kossuth.hu címre, és térítésmentesen postázunk egy hibátlan kötetet. (Kérjük, adja meg postázási címét, vagy azt, hogy a Kossuth Kiadó melyik könyvesboltjában kívánja személyesen átvenni.) Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

 

A regény egy német ápolónő igaz történetén alapul, akit öt gyermekével és férjével hurcoltak Auschwitz-Birkenauba. Helene Hanemann árja németnek számított, így rá nem vonatkoztak a faji törvények, férje azonban cigány származású volt – egyébként hegedűművész –, így ő és a gyerekek is a náci faji törvények hatálya alá tartoztak. Amikor a Gestapó tisztjei megjelentek a lakásukon, hogy elvigyék a családot, Helenére nem terjedt ki a deportálási parancs. Maradhatott volna, de ő családjával tartva, önfeláldozó módon osztozott sorsukban.

Megérkezve a birkenaui táborba, rögtön szembesültek a kíméletlen körülményekkel, a mindennapi élet-halál küzdelemmel. Egy napon azonban új orvos érkezett Auschwitzba, Josef Mengele, akinek az a különös ötlete támadt, hogy létesítsenek óvodát és kisiskolát a táborban, s ennek Helene legyen a vezetője. Ez a nem mindennapi vállalkozás határozta meg aztán a Hanemann család sorsát.

Az angol nyelvterületen nagy sikernek örvendő könyv – melynek kiadási jogait további tíz ország vette meg – izgalmasan meséli el e megrázó történetet, amely az emberi hősiesség gyönyörű példája, és amelyben a tragédiák mellett a remény is felcsillan.

Tulajdonságok

  • 125 x 200 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-09-9806-2

További ajánlatunk

A pofon
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %
Odú
3 490 Ft 2 966 Ft
-15 %
Tartuffe
1 490 Ft 1 266 Ft
-15 %
Koponyaüreg
1 990 Ft 1 692 Ft
-15 %