Borítókép: 100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból
Kossuth Kiadó 2019
Tulajdonságok
  • 155 x 235 mm
  • 272 oldal
  • ISBN 978-963-099-795-9

Roger Moorehouse, (Richard Overy előszavával) 100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból

A német nemzetiszocializmus – anyagi hagyatékának tükrében

Eredeti ár: 4 500 Ft
Online ár: 3 600 Ft

Ebben az úttörő jelentőségű, új munkájában Roger Moorhouse, a náci Németország történetének vezető kutatója új megközelítésben tárja elénk a Harmadik Birodalom időszakát.

Műve száz tárgyhoz kapcsolja mondanivalóját: témák változatos sokaságát dolgozza fel, és a Harmadik Birodalom történetének valamennyi szegmentumát felöleli a holokauszt és a háború immár bőségesen taglalt témaköreitől egészen az olyan kevéssé ismert területekig, mint a szociálpolitika, a műszaki fejlesztések, vagy a propaganda gyakorlata.

A szerző tárgyak széles köréből válogat, az eredmény pedig átfogó és gondolatébresztő: figyelmét nem kerülik el a dokumentumok vagy a postai levelezőlapok, de a fegyverek és a személyi vonatkozások sem. Ír Hitler bajuszkeféjéről, a Messerschmitt 262-esről, a Pervitinről, a Tigris harckocsiról, a Luger parabellumról, Eva Braun rúzsos dobozáról, Rudolf Hess alsónadrágjáról, a ciánkapszuláról, amellyel Hermann Göring megmérgezte magát – és természetesen a horogkeresztről, valamint a Mein Kampfról is.

A 100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból összekapcsolja az ismert és az alig ismert tényeket, lebilincselő formában magyarázza meg őket, és hozzásegíti olvasóját e létfontosságú téma alaposabb megértéséhez.

 „Senki sem tud többet a Harmadik Birodalomról, mint Roger Moorhouse. Az érdekes tárgyak, amelyeket összeválogatott, a maga igazi, kegyetlen valóságában leplezik le Hitler Németországát.” (DAN SNOW)

 „Minden politikai vallásnak szüksége van saját ikonokra, s ezt példázta a nácizmus is. A képzőművészet, a tárgyak és szimbólumok rendkívül fontosak voltak Hitler és hívei számára, akik legalább annyira egy eszme, avagy hit propagátorai, mint egy politikai program képviselői voltak. Ez az izgalmas és gazdagon illusztrált könyv, amelynek szerzője a nemzetiszocializmus egyik vezető szakértője, kitűnően és rendkívül közérthető módon ragadja meg a Harmadik Birodalom lényegét.” (ANDREW ROBERTS)

 „Izgalmas kaleidoszkóp – ez a száz tárgy a náci Németország szimbolikus megjelenítője.” (SÖNKE NEITZEL)

„A bizarrtól a baljósig: a náci Németország újszerű és informatív bemutatása.” (CHARLES MESSENGER)


További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista