logo
Ki hitte volna
Megjelent: 2021

Jelenleg nem rendelhető

Marton Mária

Ki hitte volna

2 600 Ft

 

Okosabbak a gyerekek, mint a felnőttek. Nincsenek előítéleteik, kimondják, amit gondolnak, amit éreznek. Mernek sírni, önfeledten nevetni, haragszanak, majd kibékülnek, és kérdeznek, és kérdeznek.  Ők a legnagyobb világhódítók. Csiszolatlan gyémántok!  Ezek a mesék értük, nekik születtek. Olvasva szórakozhatnak, közben ámulhatnak, sőt, még csiszolódhatnak is.

Lányok és fiúk, jó szórakozást, élvezzétek az erdők  állatainak kalandozásait, ők ti vagytok, ti pedig ők!

„Mesélés közben önmagunkat is megismerjük és megfogalmazzuk, így válunk teljes emberré. Ezt a szívünkig ható mesélőkedvet érezzük és élvezzük Marton Mária könyvében. Olvasás közben felfedezzük a világ és a lélek tájait, együtt utazunk az író áradó képzeletével. Bár gyerekeknek szól ez a könyv, de ajánlom a gyermeklelkű felnőtteknek is.”

Csukás István

„Marton Mária meséi a gyerekkor olyan jeleneteit viszik át a mese hagyományosan stiláris eszközeit már csak a hangulat kedvéért is kihasználva, felidézve, amelyekről mesét nemigen szoktak írni. Ezek a mesék a gyerekek társadalmi világának drámaibb, valóságosabb és izgalmasabb helyzeteit adják mesei formában, azoknak, akik valójában bennük élnek, de alig-alig olvashatnak róla.”

Szász Imre

„Ezek a mesék egy-egy dráma, regényes történet. Marton Mária filozofál, érzelmeket ütköztet, fekete humorral büntet, vagy éppen feloldoz. Nem andalítani akar, hanem elgondolkoztatni, ez a gondolkozásra késztetés nem didaktikus, hanem elmélyült. Nem csupán gyerekeknek szól, hanem nagyon is nekünk, akik tanítani próbálunk egy új nemzedéket.”

Lázár Ervin

 

Tulajdonságok

  • 160 x 200 mm
  • 64 oldal
  • Bayer Beatrix illusztrációival
  • ISBN 978-615-5697-35-7

További ajánlatunk

Barátfülek
2 800 Ft 1 680 Ft
-40 %
Maczkó úr újabb utazásai
2 800 Ft 499 Ft
-82 %
A világ legszebb mondái
3 990 Ft 1 999 Ft
-50 %
Maczkó úr útnak indul
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %