logo
BBC History - XII. évfolyam, 1. szám (2022. január)
Romsics Ignác, Győrffy Iván, Ablonczy Balázs, ifj. Bertényi Iván, Jeszenszky Géza, Mitrovits Miklós, Paksa Rudolf, Palasik Mária, Szále László, Valuch Tibor

BBC History - XII. évfolyam, 1. szám (2022. január)

A világtörténelmi magazin


Eredeti ár: 895 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.
A BBC History magazin januári számának fő témái:

Magyar miniszterelnökök - öt meghatározó kormányfő portréja a 20. századból: Tisza István, Bethlen István, Teleki Pál, Nagy Ferenc és Antall József életpályájának és tetteinek elemzése.
Miként történhetett, hogy Thomas Becket canterburyi érsek meggyilkolását követően sokkal nagyobb befolyást gyakorolt az állam és egyház kapcsolatára, mint azelőtt? Mit ért el VIII. Henrik az angliai kolostorok feloszlatásával? Mi volt az a bűntény, amelyben maga Arthur Conan Doyle is nyomozott? Milyen előítéletekkel néztek szembe a régésznők az 1930-as években, és milyen eredményekkel büszkélkedhettek? Hogyan "rabolta ki" az ókort a modern szélsőjobboldal, hogy rasszista nézeteit alátámassza? Brit történészek vizsgálják e kérdéseket.
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a januári BBC History lapjain.

 

Tulajdonságok

  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

További ajánlatunk

BBC History - XI. évfolyam, 5. szám
(2021.…

Eredeti ár: 895 Ft
BBC History - IX. évfolyam, 10. szám
(2019.…

Eredeti ár: 895 Ft
BBC History - X. évfolyam, 4. szám
(2020.…

Eredeti ár: 895 Ft
BBC History - VI. évfolyam, 3. szám
(2016.…

Eredeti ár: 795 Ft