Borítókép: A középkor új története 1. - Birodalmak és trónok
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 157 x 230 mm, keménytáblás, védőborító
  • 416 oldal
  • ISBN 978-963-544-812-8

Dan Jones A középkor új története 1. - Birodalmak és trónok

A Római Birodalomtól a Jeruzsálemi Királyságig


Eredeti ár: 7 500 Ft

„Dan Jones kétkötetes műve egy lebilincselő, informatív és szórakoztató olvasmány a távoli múltról. Az egész középkori történelem itt van, szépen, érthetően elbeszélve. A könyv egész birodalmakat mutat be, helyet adva a kulcsemberek intim portréinak, sőt néhány versnek is." - Wall Street Journal

Egy élénk történelmi tabló. Minden fontosabb témát sikerült bemutatnia. Ahogy a puzzle darabjai a helyükre kerülnek, fokozatosan megjelenik a modern világ. A könyvek a világtörténelem egy lényeges korszakának történeteit mesélik el ügyesen és stílusosan." - New York Times

A New York Times bestseller-írója a középkori világ epikus történetével tér vissza – egy olyan korszak gazdag és bonyolult újraértékelésével, amelynek örökségével és tanulságaival ma is élünk.

Amikor 410-ben a barbárok kifosztották és lerombolták Rómát, az egy korszak végét jelezte – és egy ezeréves mélyreható átalakulás kezdetét. 

A kétkötetes mű a feltörekvő Európán, a késő ókori világ nagy fővárosain, valamint az iszlám nyugat befolyásos városain keresztül kalauzolja el olvasóit, és az első európai utazásokban elérik az amerikai kontinenst is.

A középkori világot azok a nagy erők kovácsolták össze, amelyek ma is foglalkoztatnak bennünket: klímaváltozás, járványos betegségek, tömeges migráció és technológiai forradalmak. Ekkor alakultak ki a nagy európai nemzetiségek; amikor az alapvető nyugati jog- és kormányzási rendszereket kodifikálták; amikor a keresztény egyházak a nyugati közerkölcs nagyhatalmú intézményeiként és szabályozóiként léptek fel; és amikor a művészet, az építészet, a filozófiai kutatások és a tudományos találmányok hatalmas, forradalmi változások időszakain mentek keresztül.

A Nyugat egy birodalom romjain épült újjá, a válság és az összeomlás állapotából emelkedett ki, hogy uralja a világot. Az emberi élet és tevékenység minden szférája átalakult az igazi Trónok harca által lefedett ezer év alatt. Miközben saját évezredünk kritikus fordulópontja előtt állunk, Dan Jones megmutatja, hogyan jutottunk el idáig.

A könyv kiadása során a kiadó tevékenységét a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatta.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok