logo
Birodalmak és trónok

Előrendelhető
Tervezett megjelenés: 2022. november 15.

Dan Jones

Birodalmak és trónok

A Római Birodalomtól a Jeruzsálemi Királyságig
A középkor új története

Eredeti ár: 6 500 Ft
Bevezető ár: 4 550 Ft

„Dan Jones kétkötetes műve egy lebilincselő, informatív és szórakoztató olvasmány a távoli múltról. Az egész középkori történelem itt van, szépen, érthetően elbeszélve. A könyv egész birodalmakat mutat be, helyet adva a kulcsemberek intim portréinak, sőt néhány versnek is." - Wall Street Journal

Egy élénk történelmi tabló. Minden fontosabb témát sikerült bemutatnia. Ahogy a puzzle darabjai a helyükre kerülnek, fokozatosan megjelenik a modern világ. A könyvek a világtörténelem egy lényeges korszakának történeteit mesélik el ügyesen és stílusosan." - New York Times

A New York Times bestseller-írója a középkori világ epikus történetével tér vissza – egy olyan korszak gazdag és bonyolult újraértékelésével, amelynek örökségével és tanulságaival ma is élünk.

Amikor 410-ben a barbárok kifosztották és lerombolták Rómát, az egy korszak végét jelezte – és egy ezeréves mélyreható átalakulás kezdetét. 

A kétkötetes mű a feltörekvő Európán, a késő ókori világ nagy fővárosain, valamint az iszlám nyugat befolyásos városain keresztül kalauzolja el olvasóit, és az első európai utazásokban elérik az amerikai kontinenst is.

A középkori világot azok a nagy erők kovácsolták össze, amelyek ma is foglalkoztatnak bennünket: klímaváltozás, járványos betegségek, tömeges migráció és technológiai forradalmak. Ekkor alakultak ki a nagy európai nemzetiségek; amikor az alapvető nyugati jog- és kormányzási rendszereket kodifikálták; amikor a keresztény egyházak a nyugati közerkölcs nagyhatalmú intézményeiként és szabályozóiként léptek fel; és amikor a művészet, az építészet, a filozófiai kutatások és a tudományos találmányok hatalmas, forradalmi változások időszakain mentek keresztül.

A Nyugat egy birodalom romjain épült újjá, a válság és az összeomlás állapotából emelkedett ki, hogy uralja a világot. Az emberi élet és tevékenység minden szférája átalakult az igazi Trónok harca által lefedett ezer év alatt. Miközben saját évezredünk kritikus fordulópontja előtt állunk, Dan Jones megmutatja, hogyan jutottunk el idáig.

Tulajdonságok

  • 157 x 230 mm, keménytáblás, védőborító
  • 416 oldal
  • ISBN 978-963-544-812-8

További ajánlatunk

Az antik Róma
Eredeti ár: 4 600 Ft
Online ár: 3 680 Ft
Hódítók és felfedezők
Eredeti ár: 6 500 Ft
Bevezető ár: 4 550 Ft
Túszdráma a fedélzeten
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Horthy
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft