logo
Dekameron - hangoskönyv

Jelenleg nem rendelhető

Boccaccio

Dekameron - hangoskönyv

Lukács Sándor előadásában


Eredeti ár: 990 Ft

1348-ban Firenzében pestis dúl. Ez elől tízen egy vidéki kastélyba menekülnek. Félelmüket azzal űzik el, hogy mesélnek egymásnak.Tíz napon keresztül mind a tízen egy-egy történetet.
A harmadik napon oly emberekről esik szó, kik valamely fölöttébb kívánatos dolgot ügyességükkel megnyertek.

Tartalom
1. Massetto némának tetteti magát, kertésznek áll egy apácakolostorba, az apácák pedig mind versengenek abban, hogy vele háljanak 
2. Puccio testvér az örök boldogságot szeretné elnyerni, annak okáért Don Felice penitenciát ró reá, melyet is Puccio testvér elvégez, azonközben pedig Don Felice a jámbor férfiúnak feleségével enyeleg. 
3. Zima odaajándékozza Vergellesi úrnak paripáját, cserébe annyit kér, hogy szólhasson feleségével, hogy pedig az asszony hallgat, ő annak nevében felel magának, s a dolognak vége felelete szerint üt ki. 
4. Van Toscanában egy apátság, melynek apátura bizonyos szerzetes, ki a paráználkodást kivévén minden dologban fölöttébb szent ember. Ferondo dúsgazdag paraszt, bárgyú és módfelett faragatlan ember, kinek felesége felettébb takaros menyecske, kire is férje kimondhatatlanul féltékeny. Apáturunk kigyógyítja Ferondót féltékenységéből, hogy azt a tisztítóhelyre küldi, minekután pedig feltámad, feleségének az apátúrtól született fiát miként tulajdon gyermekét neveli föl. 

Tulajdonságok

  • 1 audio cd
  • 74 perc
  • ISBN 978-963-095-530-0

További ajánlatunk

Full(k) Eufória
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
A varázsló kertje - hangoskönyv
Eredeti ár: 1 990 Ft
Online ár: 1 592 Ft
Mágia - hangoskönyv
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Fehér farkas - hangoskönyv
Eredeti ár: 3 400 Ft
Online ár: 2 720 Ft