Borítókép: Piszkos Fred közbelép - Rejtő hangoskönyv-sorozat 12.
Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó 2018
Tulajdonságok
  • 150 x 207 mm, keménytábla-borító, 24 oldal
  • 1db MP3 CD
  • Teljes idő: 475 perc
  • ISBN 978-963-099-154-4

Rejtő Jenő Piszkos Fred közbelép - Rejtő hangoskönyv-sorozat 12.

Rudolf Péter előadásában

Eredeti ár: 1 690 Ft
Korábbi ár: 845 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 014 Ft

Mr. Theo(bald) Lincoln, a Pacific Ocean Trust tulajdonosának fia, akinek hitvallása: "ne zavarjuk dolgozással mások munkáját", heveny szerelemből kifolyólag gyorsan világhírű akar lenni. Elindul hát a Csendes-óceánra expedíciója élén és a papa egyik luxusgőzősével, mint egy újabb Stanley, hogy megtaláljon egy évtizedekkel korábban eltűnt világhírű földrajztudóst. A válogatott gazfickókból, a Theóra rátukmált csodabogarakból, valamint a Fülig Jimmy által toborzott kikötői vagányokból álló legénységnek sejtelme sincs arról, hogy milyen, kísértethistóriával és Wágner úrral(!) súlyosbított bolyongás vár rájuk. Szerencsére akad közöttük kórboncnok, futballbíró és elcsapott állami ítéletvégrehajtó (értsd: hóhér) is, így végül az őrült kaland szerencsés véget ér mindannyiuk számára (kivéve Fülig Jimmyt).

 

HALLGASSON BELE A HANGOSKÖNYVBE!

A keménytábla-borítós kiadványban a hangoskönyvet tartalmazó CD átlátszó tálcán helyezkedik el.
   A kötet 24 oldalán részlet olvasható Matuscsák Tamás Rejtő Jenő elveszett naplója című életregényéből. A mű úgy mutatja be Rejtő életének és korának eseményeit, mintha az író egyes szám első személyben vezetné naplóját kamaszkorától haláláig. A 20 kötetes sorozatban közreadott részletek időrendben tartalmazzák a Noran Libro Kiadónál 2016-ban megjelent mű szövegének túlnyomó részét.
   A második oldalon található QR-kód segítségével Ön ingyen letöltheti okostelefonjára vagy tabletjére a hangfelvétel alapjául szolgáló Rejtő-regényt elektronikus könyv formájában, a Magyar Elektronikus Könyvtárból.
    Egy oldalon a Quattrocento Kiadó által 2012-ben kiadott Rejtő lexikon szócikkeiből válogatott részletek mutatják be Piszkos Fred közbelép főbb szereplőit, az utolsó oldalon pedig a hangfelvétel részletes tartalomjegyzéke olvasható.
   (A hangfelvétel a Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó által 2007-ben kiadott, nyolc órás, mp3 formátumú hangoskönyv változatlan kiadása.)

 

Részlet a műből:


Már ahogy közeledtek a parthoz, hallották a hangszórók torzultan ideszüremlő bömbölését.
   „Vigyázat...! Vigyázat...! Jól látom innen az érkezőket... A csónak közepén fehér sapkában Mr. Lincoln... Lincoln! Mellette a világhírű professzor képekről jól ismert, őszbe vegyülő, dús, vöröshajú feje... Ismétlem: Mellette vegyül... Helyesbítek: Hölgyeim és uraim: pontos időjelzés 10 óra 40 perc 25 másodperc... Most érkezik Walt tanácsnok a polgármester képviseletében... Vigyázat! Egy hímzett gyöngydíszes retikül, körülbelül a térség közepén elveszett. A hölgy kéri a lovagias megtalálót, hogy a 200 dollárt, az arany cigarettatárcát és a retikült meg­tarthatja, csak a préselt bőrnaptárt dobja a tengerbe... Most kiszállnak! A vörös ifjú és Sir Arthur Maxbell, akit mindenki felismer közismert bőr lábszárvédőiről. Üdvözli őket Hawaii népe és a Broadcasting vállalat nyílttéri hangszórója, mely a térség négy oldaláról végzi az adást Watchern hangerősítő ebonittölcséren. Ismétlem: már 7 dollárért igen szép kivitelben kapható. Ugyanott elsőrangú kiszolgálás... Itt jönnek, és jól látom a lelkes tömeget...”
   Hát igen. A tömeggel baj volt. Mert:
   A tömeg eljött. Itt állnak a Stanley Up To Date miatt. És itt a polgármester-helyettes és vele a többi notabilitás.
   De a tömeg észre sem veszi a nagy embereket! A tömeg, mint egyetlen duzzogó ismerős elfordul tőlük! A polgármester is! A szpíker ezt mondja: „Itt jönnek! Minden tekintet feléjük irányul...”
   És közben ő is másfelé bámul! Mi van?
   - Uram! Az öné vagyok! - mondja valaki Theónak. Ez maga Wagner úr! Semmi kétség. Valahol ihatott közben, mert most már kancsalít is, és fejét egy fába üti, úgy esik a földre, ahol befejezi:
   - Velem jól jár! Olyan ember vagyok, aki nem ismer akadályt.
   - Nagyon megtisztelő, de nincs szükségem segítségre.
   - Akkor is önnek segítek. Mit hagynak a földön?! Miért nem segít valaki?! Köszönöm.
   - Mi a csodát néznek itt az emberek?
   - Az én hajómat! - És a mellére csapott, de úgy, hogy felbukott, mintha kemény küzdelem után végre kiütötte volna önmagát. - Tönkretettek! Piszkos Fred, ez a részeges megölt!
   E pillanatban Mr. Theo is felfedezte a látványosságot! Egy átsiető rendőrtiszt léptei mentén megnyíló embermezsgyén keresztül eléje tűnt a csoda...
   És most ő is kis híján hanyatt esett.
   Mert ilyen a Földön még egyszerűen nem volt!
   Az ócska gőzös frissen kátrányozott oldalán, a Stanley Up To Date példájára, de a hajótest nagyságában és szélességében fehérrel mázolt betűk ezt a „hosszú” nevet ordították a part felé:

 

„NA MI ÚJSÁG, WAGNER ÚR?”


További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok